Acca Kappa


Az Acca Kappa vállalatot 1869-ben alapította a német származású Hermann Krull, Olaszországban. A céget ma Mr. Krull ük-ük unokája vezeti.

A márka mindig is kedvelt volt a vásárlók körében, de kezdetben nem hírneve, hanem kiváló minőségű termékei miatt. Mikor Oprah Winfrey bemutatta Acca Kappa márkájú fogkeféjét és fogkrémét hatalmas közönségének az ismert TV showban, az amerikaiak meglepve néztek saját, azonos márkájú fogkeféikre. Az eladások megtriplázódtak, két héten belül az Egyesült Államok készletei kifogytak a márka termékeiből. Oprah azt is megemlítette műsorában, hogy az 1869-ben gyártásnak indult keféknek még az angol királynő is elkötelezett híve volt.

Az emberek persze elgondolkodtak, ha valami elég jó Oprah Winfreynek és az angol királynőnek, akkor abban valami nagyon különlegesnek kell lennie. De vajon mi lehet az?


Az alapító ük-ük unokája, Elisa Gera elárulta, hogy a cég eleinte kizárólag kefék gyártásával foglalkozott, annak viszont minden lehetséges fajtáját elkészítették. Készültek kefék emberi hajhoz, és a lovak szőréhez egyaránt. Akkoriban a márka Kínából importálta a kellő nyersanyagokat, mára már elkészült termékeiket exportálják is az országba.

Figyelemre méltó, hogy egy 137 éves múltra visszatekintő gyártási birodalom egyetlen, teljesen egyszerű elemre épült - a hajkefére -, mégis divatos és hasznos maradt az évek elteltével is. Termékeik eredetileg klasszikusan fából készültek, azóta átestek megannyi tervezésen és változtatáson is. Ma már új anyagokat is felhasználnak a gyártás során, ilyen a króm, az arany és persze a műanyag is. Az Acca Kappa híres arról, hogy csakis minőségi, újrahasznosított anyagokkal dolgozik.
A kefék a vállalat alapkövévé váltak, de mára új irányban is terjeszkedik a cég. Megjelent a piacon a márka nevével jelzett szappanok, parfümök, tusfürdők, testápolók, krémek, ajakbalzsamok és borotválkozó gélek. A tisztálkodási szerek mára az Acca Kappa termékek 80 százalékát teszik ki. Elisa Gera azt is elárulta, egyik kedvenc termékcsaládja a Calychantus, amelynek parfümje, és többi kiegészítő terméke Hong Kongban régóta listavezető.Egy-egy új illat kiötlésekor nem állnak meg egy egyszerű üveg parfümnél, az illattal azonos termékek egész hadát zúdítják ránk, mi pedig persze egyáltalán nem ellenkezünk.

A Glicine névre keresztelt termékcsaládból egész kis szeretetcsomagot állíthatnánk össze például karácsonyra anyunak. Nevéhez hűen a Glicine parfümje, tusfürdője, testáplója és kézkréme is a tavasszal már úgy várt lilaakác édeskés, elragadó illatában pompázik.

Persze a férfiakat sem hanyagolhatjuk el, az Acca Kappa 1869 nevet viselő fás-virágos parfümjéhez annyi illat azonos kiegészítőt válogathatunk, hogy szinte az egész fürdőszobai felszerelést lecserélhetné. A cég alapítási évével jelölt termékből ugyanis az alapvető tusfürdőn, arckrémen és deo sprayn túl még borotválkozó szappant is rejthetünk a fa alá.

Az Acca Kappa egy igazi családi vállalkozás, ugyanis dolgozói között mindenki az eredeti alapító csapat valamely leszármazottja. A márka ma a luxus kategóriába tartozik, de mindenki megengedhet magának néha napján egy kis fényűzést.