Bourjois

A Bourjois kozmetikumok története 1863-ban kezdődött, és a legismertebb párizsi színésznők öltözőjéből indult útnak.

Akkoriban a dívák igen sokat panaszkodtak sminkjeik minőségére, amely szerintük zsíros, vastag, kényelmetlen és kifejezetten bőrkárosító volt. Monsieur Alexandre Napoleon Bourjois tudta, hogy kell lennie egy jobb megoldásnak, így idejének nagy részét arra szentelte, hogy imádott múzsái számára kiváló minőségű színházi sminket alkosson. A számos próbálkozás végül meghozta gyümölcsét, Bourjois létrehozta a világ első púder állagú pirosítóját, a Pastel Jouest.
A találmány hatalmas siker volt, Monsieur Bourjois hölgy ismerősei azonnal beleszerettek az új púderbe, és a női pletyka szárnyain gyorsan elterjedt a csodaszer híre.

Bourjois kis kerek formát öltő sminkjei bár a 19. században születtek, máig a márka legkeresettebb termékei. A francia cég azóta is igyekszik a leginnovatívabb ötletekkel, legszebb színekkel és újabbnál újabb összetevőkkel előrukkolni.

Bourjois parfümvonala sem hiányozhat a számos szépségápolási terméket felsorakoztató sorból. A körömlakkok, szempillaspirálok és alapozók mellett büszkén ragyogó Bourjois parfümök mind színeiben, mind minőségükben méltán viselik a márka nevét.

A Bourjois Clin D’Oeil névre keresztelt parfümcsaládjának tagjai mind-mind különböző személyiségjegyeket viselnek. A Clin D’oeil Cosmic Girl parfüm például a világot járó, vidám és kalandvágyó lányok sajátja. A púderes, fás, édes és virágos illatjegyekkel megtöltött parfümöt számos fűszer pezsdíti fel, meghozva a kedvet egy új világ megismeréséhez.

A romantikusabb lelkületű hölgyeknek Bourjois megalkotta a parfümcsalád következő tagját, a Clin D’Oeil Passionnée néven polcokra került illatot. A tűzpiros dobozba rejtett parfüm egyszerűsége is az igazi szerelem könnyedségéről árulkodik, az üvegcse ugyanis mindössze a szegfű, a jázmin, a gardénia és a vanília édes, nőies illatát ajándékozza viselőjének.

Bourjois igazán bájos parfümje a Clin D’Oeil Lovely Girl, amely egyszerre savanykásan édes, sejtelmesen nőies és gyermekien üde. A grapefruit, a mandarin, a lótusz, a feketeszeder és a menta illata különös keveréke született meg Bourjois pajkosan elbűvölő parfümjében.