Dita Von Teese

Dita Von Teese élő példája annak, hogy egy stílusból mennyi mindet ki lehet hozni. Az eredetileg Heather Renée Sweet néven született hölgy burleszk táncos, modell, jelmez- és parfümtervező és színésznő is egyaránt.

A kis farmervároskában, Rochesterben született lányt a ’40-es évek mozija és a klasszikus, retro stílus iránt érzett határtalan rajongása tette ismertté. Ez a különös szerelem fiatalkorában kezdődött, és legfőbb támogatója saját édesanyja volt, aki számos ruhát vásárolt lányának a régi korszak stílusában. Dita Von Teese anyja rajongását örökölte az aranykor hollywoodi filmjei iránt, példaképének pedig Betty Grablet választotta. Dita Von Teese művésznevét, mintegy tisztelgésként választotta a némafilm színésznő, Dita Parlo előtt. A 2002-es Playboy címlapján való megjelenéshez a színésznőnek szüksége volt egy vezetéknévre is, így ő a Von Treese-t választotta a telefonkönyvből. A magazin ezt helytelenül, Von Teese-nek írta, Dita pedig úgy döntött, kitart a név mellett.

Dita Von Teese számos „Legjobban Öltözött” listán szerepelt, és a divatbemutatók első sorának örök bérletét váltotta ki, különösen a Christian Dior és a Marc Jacobs kollekciók bemutatásakor, mely márkákat ő maga is szívesen viselte. Dita Von Teese az extra szűk, csipkés fűzők híve, erotikus, eltökélt és csábos kisugárzása nagy hatással van a férfiakra.

Stílusát parfümvonalára is átörökítette, a nevét viselő parfüm is retro formát, és titokzatos fekete színt öltött.
A Dita Von Teese egy balzsamos, virágos és fűszeres parfüm, melynek főbb jegyei a babarózsa, a jázmin, a szantálfa, a rózsa és a parfümöt pikánsan megfűszerező feketebors. Dita Von Teese parfümjével senki sem marad láthatatlan, a parfüm ugyanis az egzotikus, füstös illatokat is magában rejti, amely a parfüm viselőjének kisugárzását még sejtelmesebbé, és még rejtélyesebbé varázsolja. A férfiak egyszerűen nem bírnak ellenállni a meg nem fejthető titoknak, így Dita Von Teese éppen a leggyengébb pontjukra hatott parfümjével, az önbecsülésükre. A 2011-ben megjelent parfüm a ’30-as évek vintage stílusát idézi, birtokosaként pedig igazi burleszk dívává változik minden vérbeli, magabiztos nő.