Dsquared

A Dsquared, azaz a D a négyzeten, két testvér közös vállalkozásából alakult.

Dean és Dan Caten 1965-ben született Ontarioban, egy kilenc gyermekes család legfiatalabbjaiként. 1991-ben költöztek Milánóba, hogy divattervezést tanuljanak, majd dolgozzanak is a divat világában. Létrehozták saját márkájukat, majd 1994-ben bemutatták férfi -, 2003-ban pedig női kollekciójukat is. A Dsquared azóta megjelent a parfümök, kozmetikai szerek, cipők és alsóneműk vonalán is. Divatshow-ik extrémek, és rendhagyóak, témájuknak választották már a rókavadászatot és az autóversenyzést is. A 2003-as divatbemutatójukon Christina Aguilera, 2007-ben pedig Rihanna volt a szenzáció. Első üzletük sokat váratott magára, 2007-ben, Milánóban nyílt meg.

A Dsquared márka híve például Justin Timberlake, Madonna, Ricky Martin, Nicolas Cage, Lenny Kravitz, Beyoncé és Rihanna is.
Ruháikat láthattuk már Fergie Clumsy, vagy Rihanna Don't Tell Me videoklipjében. A divat szerelmesi pedig a Topmodell leszek című műsorban is találkozhattak a Dsquared ruháival.
A cég 2006-ban elnyerte az arany tű díját, a Golden Needle Awardot, ezzel olyan nevek mellé csatlakozva, mint Gianni Versace, Manolo Blahnik, Jean Paul Gaultier és Tom Ford.

A Dsquared legkedveltebb parfümpárosa a fás nevet, és csomagolást kapott Wood, melynek férfi tagja 2007-ben került a boltokba. A He Wood fás-aromás illatának összetevői a viola és annak levele, a vetiver, a cédrus és a fenyő. Bár a parfüm élénk és üde illatát egy enyhe púderesség váltja fel, az illat így is igazán férfias és erős marad. A parfüm, és az eladási listák élén való szereplés bebizonyította, hogy nem kell férfiasnak hitt összetevők egész hadát zsúfolni ahhoz egy üvegbe, hogy a végeredmény mégis egy igazán határozott illat legyen.

A parfümpáros női fele egy púderes, és természetesen fás illatjegyekkel rendelkező parfüm, melyben párjával ellentétben, a púderesség dominál. A virágos jegyekkel kiegészített illat 2008-ban jelent meg, célközönsége pedig azok a hölgyek voltak, akik szívesen használták a parfüm férfi változatát unisex illatként. A She Wood tervezői így az eredeti parfümhöz adták a citrom, a jázmin és a gyöngyvirág lágy, mégis intenzív illatát.

A parfümpáros azóta parfümcsaláddá nőtt, mind a férfi, mind a női vonal újabbnál újabb illatokkal erősödött. A férfiaknak elkészült az friss, óceáni illat, a He Wood Ocean Wet Wood, a rettenthetetlen hősöknek szánt He Wood Rocky Mountain Wood, és az ezüstös szél, a He Wood Silver Wind Wood. A hölgyek pedig tündökölhetnek a kristálypatak ragyogó vízében: She Wood Crystal Creek Wood, az arany drága fényében: She Wood Golden Light Wood, vagy kalandozhatnak a bársony mesés erdejében: She Wood Velvet Forest.A Dsquared harmadik toplistás parfümje a férfiaknak készült Potion, amely a csábítás eszköze. A parfüm alkotóit a hódítás, az érzelmek és a múlt nagy boszorkánymesterei inspirálták. A Potion egy varázslatos bájital, amely életre kelti a testi vágyat. A parfüm egy fás-aromás kompozíció, melynek hátterét a borostyán jellegzetes illata adja.