Fendi

A Fendi egy olasz dizájner termékeket gyártó vállalat, melynek legismertebb terméke a híres formatervezésű Baguette kézitáska, és annak számos variációja. A Fendi divatház 1925-ben alapult Edoardo és Adele Fendi ötlete alapján, és kezdetben nem volt több, mint egy szőrmét és bőrárukat forgalmazó üzlet a Via del Plebisciton, Rómában. A Fendi mára egy multinacionális luxuscikkekről elhíresült márkává nőtt, mely az LVMH tulajdonában van. A cég kreatív igazgatójának neve sem cseng ismeretlenül, Karl Lagerfeld büszkén adja nevét a Fendi divatházhoz.

A Fendi márkanevével fémjelzett órák, tollak, szemüvegek és táskák uralják a luxuspiac egy részét, a Fendi saját parfümjei pedig az illatok szerelmeseit bűvölik el 1985-óta. Az első női parfüm megjelenését számos toplistás illat követte, a legismertebb és legkedveltebb Fendi parfüm ma mégis a Fan di Fendi, mely 2010-ig váratott magára. A gyümölcsöcs, citrusos és virágos parfüm kívül belül extrém, a női erő, vágy és szexuális kisugárzás tökéletes megtestesítése. Bár a Fendi látszólag ártatlan, bájos és kedves hozzávalókat választott parfümjének alapjául, se a mandarin, se a fekete ribizli, se a körte ne tévesszen meg senkit. A nőiességet képviselő jázmin, tubarózsa és rózsa pedig a titkos összetevő, a Fendi múltjára is jellemző bőr vad, és provokatív illatával egészült ki. A Fan di Fendi nem a gyermeki lelkű lányoknak készült, a Fendi nem véletlenül rejtette parfümjét egy élénksárga üvegcsébe. Az eltökélt, magabiztos nőknek a Fendi azóta a parfümmel illatazonos tusfürdőt, testápolót és deo sprayt is megjelentetett.

A Fendi egy évvel később bemutatta listavezető parfümjének még végletesebb változatát, a Fan di Fendi Extreme névre keresztelt illatot. A fokozhatatlannak hitt vadságú parfüm legújabb tagjában a citrusos jegyeket ezúttal a citrom és a bergmott adja, míg a virágos parfümjegyek rózsáját elvéve a kiegészítő illatjegyek sorát növelték. A Fendi ezúttal előtérbe helyezte a vadságot jelképező bőr illatát, melyet a vanília púderessége tesz kiismerhetetlenné a parfümben.

Természetesen a Fendi a férfiakra is gondolt, a Fan di Fendi Pour Homme elegáns fekete doboza egy fás, fűszeres parfümöt rejt. A kardamom és a rózsabors az elmaradhatatlan bőr illatát fűszerezik ellenállhatatlanul férfiassá. A Fendi minden illatjegyével arra törekszik, hogy a parfüm viselője egy igazi titkos ügynök bőrébe bújhasson. Hiszen melyik nő ne álmodott volna már legalább egyszer Mr. James Bonddal?A Fendi a világ romantikusabb nőinek tervezte meg a Palazzo néven boltokba került parfümjét. A citrusos, virágos és fűszeres illattal Silvia Fendi olyan parfümöt kívánt létrehozni, mely rögtön viselőjére vonzza az összes tekintetet, mikor az belép egy terembe. A nőiességet, mégis erőt sugárzó aranyszínű Fendi parfüm elmaradhatatlan kiegészítője egy esti partinak.