Gwen Stefani

Gwen Stefani amerikai énekesnő, dalszövegíró, divattervező és színész. A világ az ismert zenekar, a No Doubt énekeseként ismerte meg, majd 2004-ben szólókarrierbe kezdett. Később belekóstolt a divat világába, mára már saját divatkollekciót és saját parfümöt tudhat magáénak.

Gwen Stefani eredetileg Gwendolyn Renée Stefani néven látta meg a napvilágot Fullertonban, családja pedig különleges keveréke az olasz, ír és skót felmenőknek. Bár Gwen egy igen tehetős család tagja volt, sosem vetették meg a munkát. A gyermekek ruháinak nagy részét édesanyjuk varrta, a tizenéves Gwen Stefani pedig először takarítóként dolgozott egy fagylaltozóban, majd egy nagyáruház sminkosztályán.

A zene gyermekkora óta közel állt Gwen Stefanihoz, kedvencei a musicalek voltak. Első színpadi fellépése során például A muzsika hangjából énekelt egy dalt. Zenei karrierjét 1986-ban kezdte bátyja, Eric felkérésére, ekkor még a No Doubt zenekar vokálján osztozott. A csapat 1991-ben aláírta első lemez szerződését, ám a siker váratott magára. Gwen Stefani csapata nem adta fel, három év kemény munka után újabb 2 albumot dobtak piacra, olyan ismert dalokkal, mint a Don’t Speak, vagy a Hey You. Gwen 2004-ben szólóban folytatta, kiadta Love. Angel. Music. Baby. című lemezét.A zene bár Gwen Stefani életének meghatározó része, szívesen kipróbálta magát merően más vonalakon is. Színésznőként, anyaként, parfüm- és divattervezőként. Saját kollekcióinak stílusa merész, elnagyolt, provokatív és semmiképp sem hétköznapi. Gwen Stefani szereti a feltűnést, a polgárpukkasztást és a lazaságot, ez parfümjében is nagy szerepet kapott.

Első parfümjét a klasszikus hollywoodi csillogás, rikító vörös ajkai, eklektikus hangzása és pimasz stílusa ihlette. Ekkor született meg Gwen Stefani L névre keresztelt parfümje. A parfüm nevét Gwen első szólóalbumának címéről kapta, a L.A.M.B. rövidítések kezdetéből. „Létrehozni egy parfümöt az egyik legrangosabb dolog, amit egy tervező tehet. Számomra ez egy újabb dolog, amit viselni lehet, és egy újabb dolog, aminek kreatív része lehetek.”- nyilatkozta Gwen Stefani saját parfümjéről.

Az L virágos, üde és gyümölcsös parfümje 2007-ben jelent meg. Főbb jegyei a frézia, a körte, a viola levele és a vizijácint, szívében a narancsvirág, a jázmin, a gyöngyvirág, a rózsa és a szagosbükköny foglal helyet, a parfüm kiegészítő illatjegyei pedig a barack, és a frangipani. Gwen Stefani bájos, üde, nőies és játékos parfümje főleg a melegebb hónapokban ideális viselet. Az L akarva-akaratlan felruházza viselőjét Gwen Stefani elbűvölő, vidám és pozitív kisugárzásával, így a parfüm igazi doppingszer lehet a szürke hétköznapokon.