Jacomo

A Jacomo márka története 1960-ban kezdődött. Az amerikai James Kaplan és a francia származású Gerard Courtin New Yorkban, a 5th Avenue-n találkoztak, ezzel a találkozással pedig megalapozták a Jacomo márka történelmét.

Mindkét úriember szerette és értett is a művészetekhez, zenéhez és a designhoz, közös érdeklődésük gyümölcseként pedig megalapították a Jacomo márkát. A márka nevének három szótagja okkal szerepel, hiszen a „Ja” a Jamesből, a „Co” a Courtinból került a szóba, míg a „Mo” végződést a zeneiség kedvéért adták a Jacomo márkanévhez. A két férfi megnyitotta butikját, amit az elegáns New York-i trendeknek ajánlottak fel.

Ma a Jacomo cég székhelye New Yorkban található, a globális parfümmárka azonban megjelent Franciaországban, Olaszországban, Spanyolországban, Hollandiában és Belgiumban is, termékeik pedig világszerte fellelhetőek. A Jacomo márka továbbra is megállja helyét a parfümpiacon, termékeik pedig szüntelen megújítják magukat, miközben a tervezők a vásárlóközönséget helyezik a középpontba.A Jacomo parfümvonal bár igazán egyedi, különleges és sokszínű darabokat vonultat fel, a márka örök, visszatérő motívuma és vonalvezetése mégis jellegzetessé varázsolja a teljes parfüm sokaságot. Az egyszerű színhasználat és az éles szegélyek, vonalak és élek harmóniát teremtenek a parfümös üvegcsék sokféleségében.

A több évtizede piacuraló Jacomo parfümök egyik legismertebb parfümcsaládja szintén Jacomo névre hallgat, melynek kifejezetten férfias illata a Jacomo Rouge, mely tüzes színben és egyszerű formában jelent meg a boltokban. A 2002-es születésű férfi parfüm a balzsamos, aromás és vaníliásan édes illatokra alapozza sikerét. Természetesen a sikerhez sokban hozzájárult pár különleges, nem hétköznapi parfümösszetevő is, mely egy kevés titokzatosságot csempész Jacomo parfümjébe. Az olyan ismert illatjegyek, mint a citrom, a cédrus, a vanília vagy a pacsuli mellé a Jacomo Rouge tervezői a parfümhöz adták a menta, a füstölők és a praliné ellentmondásos illatvilágát. Jacomo parfümje így egyszerre megdöbbentő, egzotikus, játékos és felejthetetlen, amely hasonló tulajdonságokkal ruházza fel a parfüm viselőjét is. A parfüm főleg az őszi és téli hónapokban ideális fegyver a női nem elcsábítására, hiszen a parfüm illata domináns és jellegzetes, melyhez a hűvösebb hónapok hangulata tökéletes kiegészítő.