Jaguar

A Jaguar Cars egy szinte mindenki által ismert, luxusautókat gyártó cég, amely Anglia Conventry vidékéről származik.

A céget Sir William Lyons alapította 1922-ben, és eredetileg motorkerékpárok számára gyártott oldalkocsikra szakosodott. Sir William Lyons cége Swallow Sidecar Company néven indult útra, a második világháború után azonban a márka neve végleg Jaguarra változott. A Jaguar márka a névváltás után bemerészkedett az autóipari ágazatra, majd egyesült a British Motor Corporation, ezzel megalapozva a ma ismert Jaguar luxusautók történelmét.

Jaguar első kereskedelmi sikere a második világháború utánra tehető, ekkor került ugyanis bemutatásra egy sor vonzó sportautó. A kifejezetten magas ár ellenére a Jaguar autók még így is meglepően kedvező ár-érték aránnyal bírtak, hiszen a márka számos luxus kiegészítőt rejtett autójába. A Jaguar márka végül arról vált ismertté, hogy versenyautó erősségű motorokat ültetett a városi autók szívébe, ezzel új kategóriát teremtve az autópiacon.A Ferrarihoz hasonlóan a Jaguar is elindította saját parfümvonalát. A márka első parfümje 1988-ban, egy férfi parfüm képében jelent meg. Az egyszerűen Jaguar névre keresztelt parfüm az ismert illatjegyek szinte egész tárházát felsorakoztatja, hiszen a Jaguar sötétzöld színben tündöklő üvegcséje a fahéj, a szantálfa, a moha, a grapefruit, a szerecsendió, a vanília, a levendula és a fenyő domináns illatán kívül még számos egyéb kellemes illatot is rejt. A sokszínű, mégis klasszikus parfüm férfiasságát pedig nemcsak a fűszerek, de két igazán szokatlan, és kifejezetten az erősebbik nem számára választott parfümjegy is erősíti. A dohány és a bőr illat illata tökéletesen illik egy Jaguar autó birtokosához, a parfüm pedig még akkor is képes a szabadság és a luxus életérzésének megteremtésére, ha épp nem üldögél egy sportautó a garázsban.

Természetesen a Jaguar a hölgyekre is gondolt, egyik legbájosabb parfümje szintén igazán egyszerű nevet kapott. A Women parfüm halványrózsaszín, kedves külseje hasonlóan gyöngéd illatjegyeket rejt, hiszen a Jaguar a mandarin, a ribizli, és a dinnye gyümölcsös illatát a babarózsa, a vízililiom és a jázmin illatával tette teljessé. A nőknek tervezett Jaguar parfüm egyszerre könnyed, nőies és mégis kifinomultan határozott, így a parfüm illata szinte minden női lélekhez igazodik. A játékos, virágos parfüm ideális viselet a tavaszi hónapok életteli, napsütéses, mégis kissé szeles napjain.