Jette Joop

A mókásan hangzó Jette Joop márkanév egy német születésű, mára két gyermekes családanyát takar, akit leginkább dizájner termékeiről, és parfümjeiről ismerhet a világ.

Jette Joop Braunschweigban született, később Hamburgban járt középiskolába, tanulmányait pedig az angliai Oxfordban folytatta. Kaliforniában, az Art Center College of Design iskolában végül dizájn szakon diplomázott, friss tudását pedig rögtön gyakorolni kezdte olyan nevek mellett, mint Barry Kieselstein-Cord, vagy Ralph Lauren. Jette Joop 1997 szeptemberében megalapította saját cégét egyszerűen Jette néven, melynek székhelye Hamburgban és Berlinben található.

Jette Joop a divat mellett a gyermekek jólétének szentelte életét, 2003 szeptembere óta a német Vöröskeresztben is számos projekten dolgozik, mint a gyermekek nagykövete. Közel öt év elteltével szociális munkájáért Jette Joopot Goldene Erbse díjjal jutalmazták.

Jette Joop nem csak közösségért tett munkája érdemelt díjat az ezredforduló után, 2006-ban első parfümje is a listák élére került. Jette névre keresztelt parfümje a Duftstars díját ültette a divattervező hölgy polcára. A lila üvegcse reklámja a „Vedd el a szívem” szlogennel jelent meg, a parfüm üvege pedig igazán finom, nőies szívformát öltött. A fás, púderes, virágos és gyógynövényes Jette parfüm illatjegyei bár romantikusnak tűnnek, ott rejlik bennük a csábító, vad játékosság is. A körte, az írisz és a rózsa gyengéd illatát a koriander és a bors teszi gyermekien pajkossá, míg a cédrus és a pézsma nőies komolyságot ad az amúgy ellentmondásos parfümnek. Jette Joop díjnyertes parfümje bár az év bármely szakában tökéletes kiegészítő, főleg a tavaszi hónapok energikus, felszabadult hangulatához illik.

2006-ban polcokra került a Jette parfümök sokkal intenzívebb, titokzatosabb, dögösebb és féktelenebb változata, a By Night Jette. Elődjének fás, púderes illatjegyeit ezúttal a vanília, a fehér virágok és a rózsa érzéki illata követi, a parfüm pedig lila színét egy kevésbé ártatlan, rubintvörös árnyalatra cserélte. Jette Joop parfümjével a hétköznapi nők csábító, érzéki és igazán szexi oldalát kívánta megmutatni, a jázmin és a vanília illatjegyeivel pedig egy kevés rejtélyességet kölcsönzött az éjszakákra ajánlott parfümnek.

A Dark Sapphire, azaz a Sötét Zafír néven megjelent 2008-as Jette Joop parfüm egy virágos és púderes illat, melynek vezető illatjegye mégis a borostyán, a csillagánizs és a mandarin. Az ékkövek titokzatosságával, varázserejével és jótékony hatásával felruházott parfüm igazi fegyver lehet a megfelelő kezekben, az elbűvölő, fűszeres illat pedig melegséggel tölti meg a hűvösebb hónapokat.