Kate Moss

Kate Moss egyike a világ legsikeresebb divatmodelleinek. Ő tette népszerűvé az úgynevezett „waif” kinézetet, melynek lényege, hogy a modellek vékony, apró termetéhez képest, hatalmas, tágra nyílt, már-már gyermeki szemekkel tekintenek a világra. Ez az irányadó stílus uralta a divatreklámok túlnyomó részét az 1990-es években. Kate Moss viszonylag alacsony termete, és rendkívül karcsú alakja éles ellentétben állt a magasabb, inkább gömbölyű szupermodellekkel szemben, akik a késő ’80-as, és a korai ’90-es évek divatvilágában domináltak.

Kate Moss modell karrierje 16 évesen indult útnak, és addig menetelt, míg neve eggyé nem vált a divatiparral. Kate több mint 20 évet átívelő karrierje során olyan divatházak és tervezők ruháit népszerűsítette, mint a Calvin Klein, Gucci, Dolce & Gabbana, Chanel vagy a Bvlgari. A gyönyörű modell 2005-óta adja arcát a Rimmel kozmetikai cég termékeihez is, 2010-ben pedig a luxus bőrtermékeket gyártó Longchampel karöltve bemutatta saját, Kate Moss névre hallgató táska kollekcióját. Mint a legtöbb ismert modell, Kate sem maradhatott ki a parfümpiac sodrásából, nevét viselő parfümvonala 2007-ben tette meg az első nagy lépést.Kate Moss és a Coty cég megállapodásából született meg az egyszerűen csak Kate névre keresztelt legelső parfümje, amely halvány rózsaszín színével, és pikáns, virágos illatával hódít. A parfüm tükrözi Kate Moss személyiségét, csábító és kifinomult, az elegancia és a kaland bohém keveréke. Kate Moss olyan tulajdonságait rejtette a parfümbe, mint a szabad szellem, a szexepil és a rejtélyesség, és azt az életformát, amely néha túl vad, és túl búja lehet.

A parfüm illatjegyei is Kate Moss életének két különböző oldaláról árulkodnak. A parfümbe rejtett felejthetetlen narancsvirág, a nőies babrózsa és jázmin, és a bájos ananász illata mellett a parfüm Kate sötét oldalát is képviselteti a rózsabors, a pacsuli és a pézsma domináns illatának képében. Kate Moss kifejezetten összetett parfümje elbűvöli az embereket, közben mégis rejtélyes ködbe burkolja a parfüm viselőjét, szinte megközelíthetetlenné téve őt. A parfüm azoknak a hölgyeknek készült, akik bár közvetlenek és vidámak, nem szívesen fedik fel lapjaikat bárkinek. Kate Moss rémisztően őszinte önképe nem is ölthetett volna szebb formát, mint az aprócska, halovány, de mégis kiismerhetetlen Kate parfüm.