La Prairie

A La Prairie egy svájci kozmetikai vállalat, amely először a híres Clinique La Prairie-hez tartozott, melyet 1931-ben alapítottak. A Clinique igazi úttörő volt a bőr kezelésében és revitalizációjában. A vonal a kozmetikai és bőrápolási termékeket eredetileg bőrgyógyászati célokra gyártotta 1982-ben, és 1991-óta a Beiersdorf családi vállalat része.

A La Prairie leginkább az anti-aging bőrápoló szerek gyártásáról híresült el, de az 1960-as években a parfümök világába is belépett egy hatalmas, jól irányzott lépéssel. Parfümvonalának két legismertebb parfümcsaládja a Life Threads és a Rain, mindkettő hatalmas sikereket ért el megjelenése óta. A Life Threads parfümcsalád arany tagja, a Life Threads Gold gyönyörű formatervezésű üvegcséjében 2009-ben jelent meg. A parfüm főbb illatjegyei a téli hangulatot varázsló fűszerek, mint a szegfű, a fahéj, a bors vagy a vanília, mindezt olyan virágokkal kiegészítve, mint a rózsa és a gyöngyvirág, és olyan gyümölcsökkel édesítve, mint a mandarin vagy a szilva. La Prairie parfümje így egy igazán fűszeres és nőies illattá ért, melynek aranyszálas borítása is ünnepi hangulatot áraszt.

A parfümcsalád ezüstben csillogó tagja a fehér virágok és a citrusfélék harmonikus keveréke. A Life Threads Silver bár főleg az őszi hónapok parfümje, a parfüm illatát alkotó jázmin, tubarózsa, narancsvirág és ylang-ylang klasszikus szépsége az év bármely napján tökéletesen megállja a helyét. A borssal és szantálfával fűszerezett nőies parfüm a természetesség jegyében készült el, így a La Prairie tervező csapatának nem titkolt szándéka volt, hogy parfümjével a természetes szépség oltárán adózzon.

Az extravagáns formatervezésű Rain parfümcsalád egy közel sem hétköznapi cseppformába bujtatta parfümjét. Az ezüst eső, azaz a Silver Rain semmilyen szempontból sem átlagos. A parfümnek nem csak neve és formája törekedett a feltűnésre, de a parfüm illatával is egyértelműen kitűnünk a tömegből. A Silver Rain parfüm legdominánsabb illatjegye ugyanis maga a cukor, ezt követi a szintén édes fekete szeder, a szilva és a vanília. A parfüm édességét némiképp ellensúlyozva a La Prairie olyan virágokat válogatott össze, mint a lótusz, a jázmin és a rózsa.A Rain parfümcsalád szikrázó, energikus tagját az egzotikumok ihlették. A Midnight Rain ugyanis olyan illatjegyeket sorakoztat fel, mint a gránátalma, a guava, az orchidea, a barackvirág vagy az izsóp. A 2006-ban megjelent La Prairie parfümmel azonban vigyázni kell, hiszen az igazán merész, különleges és édes illattal nem bújhatunk meg a háttérben.