Lagerfeld

Karl Lagerfeld egy német származású művész és divattervező, ma a párizsi divatvilág egyik legnagyobb alakja. A divattervező híresség igazi ikonná vált, ezüstszürke haja, és fekete napszemüvege szinte már a védjegyének számít.

Karl Lagerfeld korai tervei ellentmondásosak voltak, női kollekciójának darabjai ugyanis alacsony nyakvonallal visszafogottnak, de rövid szoknyáival kirívónak számítottak. Bár a kritikusok az új stílusra még nem készültek fel, és bár Lagerfeld tervei szinte csakis negatív kritikákat kaptak, a divattervező neve mégis ismertté, és elismertté vált a divat világában. Lagerfeld így szabadúszóként dolgozhatott tovább olyan ismert márkákkal, mint a Tiziana, a Chloé, a Curiel, a Diesel és a Fendi. 1983-ban ő vette át a Chanel kreatív igazgatójának posztját, ahol máig is megállíthatatlan lendülettel tevékenykedik.

Saját márkáját 1984-ben indította, és mintegy 13 évig igazgatta is. A Lagerfeld neve alatt elindult parfümvonal 1978-ban kezdte meg pályafutását, számtalan közkedvelt illatot dobva piacra. A divattervező híve a klasszikus vonalaknak, színeknek és az igazi eleganciának, így nem is csoda, hogy egyik legnépszerűbb parfümje Classic néven látott napvilágot. Az 1978-ban megjelent férfi parfüm orientális-fás illatokban pompázik, legfőbb illatjegyei például a citrom, a szantálfa, a jázmin, a muskotályzsálya, a vanília, és a férfiasság képviseletében megjelenő dohány különleges aromája. A parfüm igazi oldshool stílusa a mai világban is megállja helyét, hiszen a klasszikus férfiasság mintaképe az idők során mit sem változott. Lagerfeld igazán tudja, mi kell a nőknek, parfümje pedig mindezt egyszerre tartalmazza.

Lagerfeld művészi vénáját a divattervezés mellett a fotográfia terén élte ki, gyakran készítette el a Chanel, vagy a Fendi kampányainak képeit, és gyakran fotózott modelleket és hírességeket is magazinok számára. Photo névre keresztelt férfi parfümje ennek a művészetnek állított szobrot 1990-ben. A már-már rideg fekete üvegcsébe rejtett parfüm aromás-fás jegyei mégis színesek, vidámak és élettel telik. A levendula, a rózsa, a ciklámen és a méz elsőre nem egy férfi parfüm összetevőinek tűnnek, Lagerfeld azonban parfümjébe rejtette a szantálfa, a kömény és a koriander fűszeres illatát is. A Photo így tagadhatatlanul egy merész, életvidám és férfias parfüm, amely az urak kedélyes, humoros oldalát kívánja bemutatni.Karl Lagerfeld természetesen a női lélek ismerője, igazi égi parfümje a Sun Moon Stars nevet viseli. A kék parfümös üvegcse az égitestek mintájába öltözött, virágos-púderes illata pedig könnyed és kiismerhetetlen. Lagerfeld parfümje virágok százait rejtette a vanília és a barack édes illata mögé, így a parfüm szívében gubbaszt a frézia, a rózsa, a vízililiom, az orchidea, a jázmin és a gyöngyvirág nőies illata is. A Sun Moon Stars parfüm légies, rejtélyes és vonzó, mint egy égi tünemény.