Loewe

A Loewe egy spanyol ruházati- és luxuscikkeket gyártó márka, melynek székhelye Madridban található. A céget 1846-ban alapította egy csoport bőr-kézművesek, akik azért gyűltek össze, hogy megnyissák első boltjukat Madrid kereskedelmi negyedében. A vállalkozás története 1872-ben kezdődött, amikor egy német bőr-kézműves, aki rajongott a spanyol kultúráért, Madridba vándorolt szerencsét próbálni. Enrique Roessberg Loewe kemény munkája meghozta gyümölcsét, barátokat és társakat szerezve megalapította a saját nevét viselő márkát. 1892-re a Loewe „a legfinomabb bőrárukat gyártó divatház” nevét tudhatta magáénak.

A Loewe első női konfekció ruházati vonala az 1970-es években indult, olyan neves tervezők közreműködésével, mint Karl Lagerfeld, Giorgio Armani és Laura Biagiotti. A selyem áruk és a különleges Loewe monogram is ebben az évtizedben került a világ elé, és szintén a ’70-es évekre tehető a márka parfümvonalának indulása is.

1972-óta a Loewe számos közkedvelt illatot tervezett, parfümvonalának büszke képviselője például a Gala Loewe néven piacra került elegáns illat is, mely fás-virágos és enyhén fűszeres illatával a különleges alkalmakra született. Loewe parfümje kívül-belül tiszteletet parancsoló, a parfüm maga pont olyan, mint egy első ránézésre tartózkodó és kifinomult hölgy, akit közelebbről megismerve egyszerűen nem lehet nem szeretni. A Gala Loewe neve is sokat elárul, hiszen a parfüm kifejezetten a különleges alkalmakhoz és a hatalmas összejövetelekhez ajánlott, ám a parfüm illata épp úgy felejthetetlenné varázsol egy átlagos éjszakát is.

A játékos nevet viselő I Loewe You parfüm halvány rózsaszín színével, és bájos illatával hamar az emberek szívébe lopta magát. Loewe kedves kis parfümje az egyszerűség jegyében született, hiszen mindössze pár virágos, gyümölcsös és fás illatjegyet sorakoztat fel. A kevesebb több elve ismételten bevált, az I Loewe You ugyanis romantikus parfümök egész sorát ejti zavarba könnyed rózsás, jázminos, vaníliás, pézsmás és cédrusos illatával. A 2007-ben megjelent parfüm kifejezetten a melegebb hónapok napjain csempész vidámságot a levegőbe.

A Solo Loewe Intense illata úgy varázsolja el a nőket, ahogy egy igéző, kék férfi szempár. Az intenzív fűszeres és aromás parfüm gyümölcsökkel és virágokkal kiegészítve igazi illatkavalkádot alkot, némiképp ellentmondásosan mégis a könnyed levendula a parfüm legdominánsabb illatjegye. Loewe férfias parfümje már-már belelát a női lelkekbe, hiszen először megigéz, majd rabul ejt, végül a kedves virágillattal a parfüm igazi biztonságot ígér. A frissítően üde parfüm tavasszal és nyáron ejti fogságba a szerelmes női szíveket.