Mont Blanc

Mont Blanc egy német írószer, óra és kiegészítő gyártó cég, melyet könnyen felismerhető a márka fehér csillagot ábrázoló logójáról.

A céget Claus-Johannes Voss, Alfred Nehemias bankár, és August Eberstein mérnök alapította 1908-ban. A vállalat elindította a Simplo Filler Pen felsőbb árkategóriájú, és minőségű tollak gyártását Hamburgban. Első modelljük Rouge et Noir néven jelent meg 1909-ben. Ezt követte az újabb modell, melyről a márka mai nevét kapta, a Mont Blanc.

Mára a Mont Blanc márka tollai mellett más áruk is megjelentek a piacon, például órák, ékszerek, parfümök, bőráruk és szemüvegek. A céget 1977-ben felvásárolta a Dunhill, ezt pedig az alacsonyabb árfekvésű tollak megjelenése követte. A Mont Blanc márka egyike a Richemont csoportnak, így olyan luxusmárkák testvérévé vált, mint a Cartier, a Van Cleef & Arpels, vagy a Chloé.

A Mont Blanc márka neve is utal parfümvonalára, ugyanis minden parfüm különböző hangulatokat, emberi tulajdonságokat és vágyakat testesít meg. A Mont Blanc csúcs meghódítása az egyik legnagyobb cél a hegymászók körében, melyhez eltökéltség, kitartás, erő és önbizalom szükségeltetik. És aki ezt tényleg eléri, az legendává válik.

Erre utal a Mont Blanc egyik legkedveltebb parfümje is, az ébenfekete Legend. A parfüm a tiszta, természetes férfiasság megtestesítője, ugyanis a megpróbáltatásokat csakis a negatív önhittség elhagyásával lehet teljesíteni. A gyümölcsös és fűszeres parfüm illata ugyan édes, de mégis feltűnő, és rendkívül férfias. A bergamott, az ananász és a levendula könnyed illatát a szantálfa és a tonkabab fűszerezi, a parfüm rejtett összetevője pedig a számos aszalt gyümölcs lelki és testi erőt adó illata. A nehéz, egyszerű vonalú parfümös üveg fekete és fémes dizájnját a Mont Blanc tollak ihlették, mely a minimalizmusról, luxusról és tökéletes koncepcióról árulkodik. Ezt az összhatást erősíti a parfümmel illatazonos tusfürdő, deo stift és after shave is, így téve teljessé az ében kollekciót.

Természetesen az igazi férfiassághoz a gyengédség, a hűség és a szeretet is hozzátartozik, ennek ékes példája a halvány színekben pompázó parfümpáros is. A romantikusan rózsaszín Femme Individuelle lágyan fűszeres, gyümölcsös illata a rózsaborsra, a ribizlire és a rózsára épült.
Az édes parfüm párja a halványkék Individuel, mely nevéhez hűen tényleg egyedi. A férfi parfümöktől nem megszokott módon, a Mont Blanc egy vanília, csokoládé, málna, fahéj és ananász illatfelhőt alkotott, amely igazi példája annak, mit is szeretnek a nők egy férfiban.

A csillagjáró parfüm, azaz a Starwalker álmaik elérésére ösztönzi a férfiakat. A fás, citrusos és fűszeres parfüm igazán üde illata az első lépcsőfokra emel, a gyömbér és a szerecsendió megadja a kezdő lökést, még a borostyán különlegessége a magasban tart. A Mont Blanc parfümjei nem csak a sikereket elérő férfiakat támogatja, segít elindulni az úton.