Playboy


A Playboy egy amerikai erotikus életmódmagazin, melyet 1953-ban Hugh Hefner alapított társaival. A „nyuszis magazin” mára egyike a világ legismertebb márkáinak.

A havonta megjelenő magazin jellegzetes témája a meztelen női fényképsorozatok, sport, divat, fogyasztói termékek, és népszerű személyekkel készített interjúk. A lapban hirdetett termékek főként drága borok és autók, vagy a márka parfümjei.

A Playboy saját mércéje szerinti ízléses meztelen képeket vonultat fel, melyeket „softcore" mércével illetnek, szemben a "hardcore" pornómagazinok kínálatával.


A Playboy eredeti címe Stag Party volt, de mivel a név akkor már foglalt volt, így a magazin az azóta ismert Playboy nevet kapta. Legelső megjelenése 1953 decemberében történt, első címlaplányuk Marilyn Monroe volt, bár a megjelent kép nem a magazinnak készült. A számot Hefner konyhájában gyártották le. A híres nyakkendős nyulat a magazin azért választotta, mert "humoros asszociációkat kelt a szexualitással kapcsolatban" valamit "vidám és játékos".

A márka azóta kinőtte a magazint, nyuszis termékeket ugyanis szinte bármiből találunk manapság. Hefnerék cége ruházati termékeket, kiegészítőket, ékszereket, PC játékot és papír-írószer boltokban fellelhető termékek egész hadát zúdította a piacra. Érdekes módon főleg a női rajongóknak címezve. A márka pink-fekete színpárosa szinte védjegyévé vált.

Természetesen a Playboy sem maradhat le a parfümökkel büszkélkedők sorából. Férfi parfümjeinek neveit olvasva azt hihetnénk egy csapat fiatal srác állította össze a nyári szünidei bulik listáját. A Playboy parfümökkel jól érezhetjük magunkat Berlinben, szórakozhatunk Ibizán, bejárhatjuk Hollywoodot, gyakorolhatjuk a nyelvet Londonban, játszhatunk egyet Vegasban, majd lehűthetjük magunkat Miamiban.A Berlin, Ibiza, Hollywood, London, Vegas és Miami parfümök után a Playboy egy nem kevésbé pörgős várost választott. A New York névre keresztelt parfüm ugyanis legalább annyira mozgalmas, mint a város maga. A fák, gyümölcsök és fűszerek keverékéből összeállt illat, azoknak a férfiaknak készült, akik nem csak különleges alkalmakkor szeretnének elegánsak és férfiasak lenni, hanem az év bármely más napján is. Azoknak, akik szeretik az életet, és élvezik az élénk nagyvárosi forgatagot.

Természetesen a márka nem feledkezett meg a hölgyekről sem, parfümjeik szívesen látnak el jó tanácsokkal a játékosság terén. Például játszhatunk kedvesen, a Play It Lovely-val, dögösen a Play It Rock-al, vagy pajkosan a Play It Spicy-val. De természetesen mindig csábosan és elbűvölően, ahogy azt a Play It Sexy parfüm huncut, édes, virágos illatával tehetjük. Bár a Play It Sexy egy tökéletes nappali viselet, a parfüm ideális egy nyári, vagy akár téli forró éjszakára is.

A Playboy parfümjei vidámak, csintalanok és ellenállhatatlanok. Épp olyanok, mint amilyennek egykor Hefner a magazint álmodta.