Roberto Verino

Roberto Verino divattervező 1945-ben született Spanyolországban, eredetileg Manuel Roberto Marino néven.

Roberto Verino a Fine Arts and Business iskolában tanult Párizsban, ám divat iránti szeretetét a családi vállalkozás miatt 1982-ig félre kellett tegye. Ám egy művész mindig művész marad, így Roberto Verino is hamar visszatért a gyökerekhez, és újra a divat világának szorgos tervezőévé vált. Nem sokkal ’”újjászületése” után be is mutatta első saját kollekcióját, amely a konfekcióruházat szellemében készült el, és a tervező saját nevén indult útnak. Ekkor alakult ki a Roberto Verino márka, amely számos extravagáns ruhát, napszemüvegeket és parfümöket tett mindenki számára elérhetővé.

Roberto Verino parfümvonala a tiszta nőiességet képviseli, parfümjei könnyed, visszafogott színekben tündökölnek. Legismertebb parfümcsaládja a VV nevet viseli, különleges formatervezésű üvegcséi pedig könnyedén felismerhetőek. A VV parfümök minden tagja egy áttetsző kockába zárt, gömb alakú, színes üvegcsében rejlik, igazi titokzatos ereklye érzetét keltve. A VV parfümcsalád legnőiesebb tagját a rózsa klasszikus illata ihlette, a VV Rose ugyanis a rózsa, a babarózsa és a málna édes illatában pompázik. Az élénk rózsaszín parfüm bájos, nőies és kifejezetten bohókás, így a játékosabb, vidám természetű hölgyeknek ideális kiegészítője lehet a forró napokon.

A VV parfümcsalád érettebb nőknek tervezett parfümjének neve is árulkodó, az elegáns VV Platinum ugyanis a platina ezüstös csillogását kölcsönzi viselőjének. Az ékszernek is beillő parfümnek nem csak neve és külseje szikrázó, a parfüm legdominánsabb illatjegye sem hétköznapi. A lótusz virágának illata Roberto Verino parfümjét az elit szintjére emeli, a VV Paltinum így mindenképpen a merész, magabiztos és sugárzó nőiesség szobrává vált.

A virágos és fás illatjegyekben bővelkedő VV Aqua természetes, üde és könnyed, nem is csoda, hiszen a parfüm a rózsafa, a jázmin, a gardénia és a barack illatára épül. A 2006-ban megjelent, karakteres kék színbe öltözött parfüm friss, púderes illata a nyári záporok, a gyümölcsfagylalt és a forró levegő felszabadító és boldog érzetét kelti.

Roberto Verino talán legvidámabb, legcsajosabb és legpajkosabb parfümje a Mellow, amely az erdei gyümölcsök, a körte, a barack, a narancs, a rózsa és a vanília illatával csempész vidámságot a szürke hétköznapokba. A gyümölcsösen édes parfüm már első ránézésre is mosolyt csal az arcunkra, a parfüm illata pedig tökéletes lehet a legfiatalabb korosztály számára is, hiszen mégis könnyed és igazán bűbájos.

A Gold Bouquet, azaz az arany csokor neve szójáték, hiszen Roberto Verino halvány rózsaszín parfümje bár a klasszikus nőiességet fejezi ki virágos jegyeivel, a válogatott virágok különlegessége mégis igazán egyedivé, egzotikussá és előkelővé teszik a 2010-ben megjelent parfümöt. A rózsa, a tubarózsa és a ciklámen parfümjegyeit a vanília, és számos gyümölcsös illat varázsolja tökéletessé.