Sarah Jessica Parker

Sarah Jessica Parker amerikai színésznőt az HBO saját készítésű sorozata, a Szex és New York tette szinte egy pillanat alatt világhírűvé.

Sarah Jessica Parker Nelsonville-ben született, Ohio államban, ahol édesanyjával, mostohaapjával és összesen hét testvérével együtt nőtt föl. Már fiatalon megvalósíthatta minden lány álmát, hiszen énekelni és balettozni tanult, nem sokkal később pedig ki is választották egy Brodway előadás szerepére. Sarah Jessica Parker szinte egész gyermekkorát utazással és költözéssel töltötte, míg végül a család megállapodott New York közelében. Első fontos szerepe az Annie című musicalben volt mellékszereplőként, majd később megkapta a megosztott főszerepet is. A következő években olyan híres színészek oldalán szerepelt, mint Nicolas Cage vagy Johnny Depp, és olyan filmekben tűnt fel, mint például a Támad a Mars!, ami igazi kasszasiker lett.

Sarah Jessica Parkerre a világ mégis Carrie Bradshawként figyelt fel, 1997 végén kapta meg az HBO Szex és New York sorozatának forgatókönyvét. A sorozatban alakított nagyvilági nő közel állt Sarah Jessica Parkerhez, hiszen mint mondta, imád öltözködni, imádja a divatot és szívesen válogat órákig egy cipőboltban. Nem csoda hát, hogy Parker nagy hatást gyakorol a divatra. 2000-ben a házigazdája volt az MTV Movie Awards-nak, ami során 15 különböző ruhát viselt. Mára saját ruhacéget hozott létre, és elindította saját parfümvonalát is.

Sarah Jessica Parker egyik legkülönlegesebb parfümje a Covet nevet kapta. A színésznő cserfes és pajkos oldalát bemutató parfüm illatjegyek tömkelegét rejti magában. A parfüm nyitányában olyan nem mindennapi párosítások szerepelnek, mint például a citrom, a csokoládé és a levendula, szívében a magnólia, a gyöngyvirág és a lonc, a parfüm hátterét adó illatjegyek pedig a vetiver, a kasmír fa, a borostyán és a pézsma. Sarah Jessica Parker divatot teremt, 2007-es megjelenésű parfümje pedig igazi különlegesség a kuriózumok kedvelőinek.

A 2009-ben megjelent SJP NYC talán a piac egyik legcsajosabb parfümje, igazi megtestesítése a féktelenségnek, a divatnak és a játékos nőiességnek. Sarah Jessica Parker parfümjét a képzeletbeli Carrie Bradshaw kisugárzása ihlette, így nem véletlen, hogy parfümjéhez is édes, virágos és gyümölcsös jegyeket választott. Az SJP NYC parfüm olyan összetevőkre épül, mint például az eper, a vanília, a rózsa, a mandarin és a szantálfa. De mint tudjuk sem Sarah Jessica Parker, sem sorozatbéli szereplője nem az angyali ártatlanság mintaképe, így a parfümbe is belecsempészte a pajkos ördögiesség aromáját, a rumot. SJP parfümje így vált a divatos nők tökéletes kiegészítőjévé, mely az igazi Carrie Bradshawá varázsolja viselőit.