Sergio Tacchini

Sergio Tacchini olasz divattervező, és profi teniszjátékos a sportruházat megreformálásáról vált híressé. A saját nevét viselő márka székhelye Novarában, Olaszországban található.

Sergio Tacchini 1938. szeptember 2-án született, tenisz karrierjét pedig 17 évesen kezdte, amikor csatlakozott a milánói tenisz klubhoz. 1960-ban elnyerte az Olasz Bajnok címet, majd a Davis Kupán indulva 5 győzelmet söpörhetett be egyéniben és párosban nyújtott játékával.

1966-ban megalapította cégét Sandys néven, melyet pár évvel később saját nevére változtatott, így jött létre a Sergio Tacchini márka. Az eredeti elképzelés az volt, hogy különböző színekkel és szövetekkel kísérletezzen, hogy elegáns és stílusos teniszviseletet hozzon létre, miközben a játékos ruháin a kötelező fehér szín dominál. A megalkotott stílust más sportok is átvették, így Tacchini tervei megjelentek a sí, a fitness, a golf, a vitorlázás valamint a szabadidő sportok területein is.

Sergio Tacchini parfüm vonalára is az egyszerűség, a pasztel színek és a letisztult formák jellemzőek. A levegősen üde Ozone parfümpáros női tagja egy citrusos illat, zöld illatjegyekkel tarkítva. A 2010-ben megjelent parfüm vezető jegyei a citrom, a narancs és a bergamott, nem csoda, hogy egy frissítően savanykás, és mégis édes illatot kaptunk. A nőiességet adó virágok sorában a kamilla, a levendula, a jázmin, a gyöngyvirág és a rózsa áll, így varázsolva az Ozone Woman parfümöt egy könnyed, nyári illattá.
A parfümpáros férfiaknak készült illata is egy különleges gömb formában érkezett. Citrusos illatjegyei a női parfümhöz képest nem sokat változtak, ellenben az Ozone Man a virágok nőies illatát férfiasan erős fűszerekre cserélte.

Sergio Tacchini vizes, virágos parfümje a Donna, mely a vizi tündérek titokzatos báját, kecsességét és könnyedségét hordozza magában. A vízi liliom, a lótusz, a jázmin és a gyöngyvirág gyönyörű szépsége és bódító illata igazi bájitallá bűvölte az érzéki parfümöt.

A Donna azóta egy fásabb, púderesebb parfümmel gyarapodott, mely az erdei nimfák mitikus varázserejével ruházzák fel viselőjüket. A szantálfa, a fenyő, a cédrus, a tíkfa és az angyalgyökér különleges illatával rendelkező Stile Donna 2004-ben jelent meg, és azóta is az egyszerű, de mégis egyedi parfümök szerelmeseinek kedvence.

Sergio Tacchini saját parfümjét választotta a legjobbnak, majd gyorsan rá is nyomta a BE-ST nevet, mely egyébként egy szójáték. A BE ugyanis az angol létige, az ST pedig az alapító monogramja, éles fordításban annyit tesz: Légy Sergio Tacchini! A tündöklő, mégis paszteles színekben játszó parfüm virágos és gyümölcsös illata a belső kisugárzást erősíti. Tacchini szerint ugyanis nincs fontosabb, mint az önbizalom, és nincs is annál vonzóbb tulajdonság egy nőben, mint a magabiztosság. A fiatalabb korosztálynak készült parfüm a fekete ribizli, a lilaakác és a babarózsa nőies illatával hódít.