Sisley

Egy hely, Párizs, egy időpont, 1968 és egy farmer kollekció. Így kezdődik a Sisley márka története. Egy márkáé, amely évről évre egy forradalmian új, avantgárd módja az öltözködésnek, leginkább a fiatalabb korosztály körében. A Sisley legalább annyira híres polgárpukkasztó és provokatív reklámjairól, mint az egyszerű stílust előtérbe helyező ruházati cikkeiről.

A Sisley márka ma a Benetton Csoport tulajdona, aki a teljes jogokat és nevet 1974-ben vásárolta meg. A Sisley történelmében nagy mérföldkő az 1996-ban bekövetkezett logóváltás, ugyanis a márka a régen ismert arany-bordó jelképet egy elegáns és kifinomult, fekete alapon fehér feliratra cserélte.A cég számos korosztálynak nyújt ruházati cikkeket a hétköznapi viselettől kezdve, a sportruházaton át, az elegáns ruhákig és zakókig. A Sisley azóta elindította hasonlóan kifinomult, divatos parfümvonalát is. Számozással jelzett parfümcsaládja megjelenése óta az eladási listák élén szerepel. A parfümök pezsgő és egyszerű eleganciája olyan, akár egy szellőtől meglibbenő, szép nyári ruha ráncai, az illatok pedig mint három nővér, vagy ugyanazon nő három arca.

A csillogó fejdíszt viselő parfümök első tagja az Eau de Sisley 1, melynek címere nem véletlenül játszik a sárga és a zöld árnyalataiban. A citrusos, zöld jegyekkel telített parfüm számos fűszer kiegészítésével vált a három testvér legkisebbikévé, aki olykor paprikás hangulatban van, máskor majd kibújik a bőréből. A parfümben lakozó grapefruit és a mandarin édeskés, bájos illatát a rózsabors teszi pajkosan elevenné.

A középső parfümtestvér, vagyis az Eau de Sisley 2 szívesen szalad ki a rétre, terül el a virágok között, felcsapja szalmakalapját és művészi képeket fest. A virágos illatokban pompázó Sisley parfüm főbb jegyei az írisz, a rózsa, a jázmin, a ciklámen és számos fás illatjegy, melyek harmonikusan nyugodttá és vidámmá varázsolják a parfüm viselőjének délutánjait.

A legidősebb nővér szerepét betöltő parfüm citrusos jegyek egész sorát vonultatja fel. A grapefruit, a citrom, a mandarin és a bergamott savanykás, erőteljes illata szükséges a rangidős, testvéreiről gondoskodó nővérek jelleméhez. Az Eau de Sisley 3 parfüm domináns illatjegyeit a vanília lágyítja és a gyömbér fűszerezi tekintélyessé.

A Sisley igazán klasszikus, nőies formát öltő luxusparfümjének neve is a ragyogást erősíti. A Soir de Lune üvegcséjének tetejét egy igazi műalkotás díszíti. Az Éjjeli Hold nevéhez hűen egy szikrázó esti parfüm, melynek virágos, rózsás jegyeit a szerecsendió, a bors és a koriander teszi érzékivé, a barack és a méz pedig édesen szenvedélyessé. Az igazán nőies Sisley parfüm misztikus varázserővel ruházza fel viselőjét, a parfüm pedig igazi bájitallá változik a holdfény érintésére.