Stella McCartney

Stella McCartney egy brit divattervezőnő, valamint a 20. század legismertebb párjának leánya. Stella McCartney ugyanis olyan szülőkkel büszkélkedhet, mint Sir Paul McCartney, aki a néhai The Beatles tagja, és Linda McCartney, fotós és zenész.

Stella McCartney 1971-ben született, nevét pedig anyai dédanyjáról kapta. Stella gyermekkorának nagy részét turnékon, koncerteken, stúdiókban és utazással töltötte, de nem bánja, hiszen így keményen dolgozó szülei közelében maradhatott.

Stella McCartney korai érdeklődése a divat iránt 13 évesen kezdődött, amikor megalkotta első kabátját. Kapcsolatainak köszönhetően olyan nagy nevek mellett dolgozhatott gyakornokként, mint Christian Lacroix, és Edward Sexton, Paul McCartney szabója.
Stella McCartneyt 1997-ben kinevezték a francia divatház, a Chloé kreatív igazgatójának. Stella a divatházat csak négy évvel később hagyta ott, amikor egy közös megállapodás után, a Gucci Grouppal karöltve, elindíthatta saját nevén futó márkáját. Megjelent az első Stella McCartney kollekció.

Stella McCartney saját parfümvonalat hozott létre, mely útját 2003-ban kezdte meg. A parfümkollekcióra jellemzőek az egyszerű, klasszikus vonalak, a parfümös üvegcsék színezete azonban tekintélyt parancsoló, modern és feltűnő. Stella McCartney parfümjeire kiegészítőként tekint, amely kezdő lépése az öltözködés mindennapos rituáléjának. 2009-ben megjelent parfümjéről a következőt nyilatkozta:” Ez egy csábító kiegészítő. Minden reggel, öltözködés előtt, minden nő kinyitja a titkos, rejtett szekrényt, és kiválasztja azt a ruhadarabot, amely diszkréten határozza meg hangulatát- a fehérneműt.” Stella McCartney megalkotta azt a parfümöt, melyet a nők öltözködés előtt a még csupasz bőrfelületre fújnak, és ami a nap során ugyanolyan láthatatlan, mint egy könnyű, szép fehérnemű.Stella McCartney épp ezért nem esett túlzásba parfümjének illatjegyeinek válogatásakor. A Stella Nude finom, virágos parfümjéhez a babarózsa, a rózsa, a grapefruit, a rózsabors és a vanília illata járul hozzá.
Stella McCartney parfüm
je azoknak a bensőséges pillanatoknak a megtestesítője, melyet egy nőnek magára kell szánnia minden reggel. Bár a legtöbb nőnek csak percei maradnak saját magára, a Stella Nude parfüm illatával egy pillanatra megállíthatják az időt. A régi női mondások szerint minden nő repertoárjában kell, hogy legyen egy kellemes, rózsás parfüm. Miért ne lehetne az éppen Stella McCartney fiatalos, bájos és meghitt parfümje?