Vera Wang

Vera Wang, eredeti nevén Wang Weiwei, kínai származású szülők gyermekeként született New Yorkban. Ma ő az egyik leghíresebb divattervező, akit főként gyönyörű esküvői ruhái emeltek a divatvilág elitjébe.

Vera Wang gyermekkorában sem az egyszerű, hétköznapi elfoglaltságok híve volt, kitűnő tanulmányi eredményei mellett egy balettiskola táncóráira járt délutánonként. Vera egy rövid ideig a párizsi Sorbonne Egyetem hallgatója volt, amit eredményes műkorcsolya pályafutása miatt hagyott ott. Végül a Sarah Lawrence College-ban végezte el az egyetemet, később pedig a Vogue magazinnál kezdett dolgozni, ahol a szerkesztői posztot is magáénak tudhatta. Vera Wang 38 évesen azonban mégis Ralp Lauren cégéhez pártolt át.Divattervezői karrierje viszonylag későn indult, első esküvői ruháját saját magának tervezte meg. Ezután nyitotta meg saját esküvőiruha-szalonját, ahol eleinte Carolina Herrera, vagy éppen Christian Dior ruháit árulta. Nem sokkal később bemutatta első kollekcióját, már Vera Wang márkanév alatt. Vera Wang ruháiban azóta számos híresség mondta már ki a nagybetűs Igent, legalább egyszer. Oltárhoz vonult például Halle Berry, Avril Lavigne, Jennifer Lopez, Sharon Stone és Uma Thurman is Vera pompás ruhakölteményében.

Vera Wang saját parfümvonala legalább annyira ismert, mint káprázatos ruhái, nem véletlen, hiszen a tervező leggyakrabban egyéni stílusokhoz igazítja minden alkotását. Ilyen cseppet sem hétköznapi parfüm például a sorozat egyik legenergikusabb tagja, a Rock Princess. Vera Wang csillámló fekete ruhát öltött parfümje kacér, édes és kifejezetten bájos. A parfüm tervezésekor félelmet nem ismerve válogatták össze a legkülönbözőbb gyümölcsös és virágos összetevőket, így kerülhetett a parfüm főbb jegyei közé a málna, a barack, a kókusz és a rózsa. A 2009 áprilisában polcokra került Vera Wang parfüm a hercegnők erős, lázadó és öntudatos oldalát mutatja be, hiszen minden jó tündérmese egy a szüleivel dacoló, tűzrőlpattant hercegnővel kezdődik.

Vera Wang már sokkal inkább nőiesebb és elegánsabb parfümje a Truly Pink, amely nevéhez hűen egy kedves, halvány rózsaszín formában jelent meg. Az igazi rózsaillatok szerelmeseinek tervezett parfüm főbb jegyei bár a gyönyörű frézia és az édes licsi, legdominánsabb illatjegyei mégis a parfüm szívében elhelyezett gyöngyvirág és rózsa lett. Vera Wang romantikus, könnyed és elbűvölő parfümje tökéletesen illik az általa tervezett esküvői ruhákhoz, de a parfüm illata épp úgy megállja a helyét a mindennapokban is.