Kiszállítás

1.1. Rendelés leadása 
 
A vásárlást csak akkor tudjuk elfogadottnak tekinteni, illetve regisztrálni, ha a vásárló az ezen az oldalon található mezőket maradéktalanul kitölti. Ennek elmulasztásából eredő károkért, illetve a folyamat közben felmerülő technikai problémákért a Parfumplaza.hu webáruház felelősséget nem vállal.  

1.2. Szállítási költség 

Parfüm és parfüm szett kiszállítási díja az egész ország területén minden esetben ingyenes!  
A parfümös kiegészítő termékek, illetve a kozmetikum, smink, hajápolás és életmód kategóriák termékeinek kiszállítási díja 790 Ft, de 10 000 Ft összérték felett, avagy ha legalább egy parfüm vagy parfüm szett szerepel a rendelésben, úgy ingyenes

1.3. Rendelés teljesítése

Áruházunk raktárkészlettel nem rendelkezik, minden terméket a beérkező rendelések alapján szerzünk be.

Ennek okán a rendeléseket 2-5 munkanapon belül tudja cégünk teljesíteni. A termékek kézbesítése a hét minden munkanapján folyamatosan történik. 

Bizonyos parfümök, illetve a kozmetikai, smink, hajápolási termékek nagy részének beszerzése több munkanapot is igénybe vehet, így rendelésükkor  előfordulhat, hogy akár 5-nél több munkanap is eltelik a csomag kézbesítéséig. Erről igyekszünk rendeléstől számított pár napon belül értesítést küldeni.

1.4. Kiszállítás módjai

Termékeinket az egész ország területére tőlünk függetlenül működő futárcégek juttatják el Önhöz. 

Házhoz szállítás: Express One Magyarország Kft.  
E-mailben értesítjük, ha átadtuk a csomagot a futárszolgálatnak, és ők a következő munkanapon szállítják.  
A feladást követően csomagjával kapcsolatban az alábbi telefonszámokon érdeklődhet/intézkedhet: +36-1/8777-400 vagy +36-1/8777-444 
A futárcég a küldemény szállítása napján SMS-ben küld értesítést az érkezés várható időtartamáról. 
Házhoz szállítással juthat leggyorsabban csomagjához.

Pontra szállítás: Pick Pack Pont szolgáltatás. 
E-mailben értesítjük, ha átadtuk a csomagot a futárszolgálatnak, és ők Budapestre egy munkanap alatt, míg vidékre két munkanap alatt szállítják ki. 
A kiválasztott ponttól e-mailben és SMS-ben kap értesítést a csomag megérkezésekor.

Automatába szállítás: Foxpost csomagautomata.  
A rendeléstleadást követően legközelebb csak a Foxpost futárszolgálattól kap SMS és e-mail értesítést, amikor a csomag megérkezik a kiválasztott automatába. A rendelésleadás és az értesítés között minimum 3 munkanap eltelik, de gyakori a 4-5 munkanapos kiszállítás. 

1.5. Fizetés 

Barion rendszeren keresztül: előre fizetve bankkártyával.

Utánvéttel: a rendelés ellenértékét a termék átvételekor fizetve. Az utánvétes fizetési mód 699 Ft-os kezelési költséggel jár.

Foxpost automatába kért csomagok esetén az utánvét csak bankkártyával lehetséges! 

1.6. Átvétel 

Kérjük kedves vásárlóinkat hogy a csomag átvétele előtt mindenképpen győződjenek meg róla, hogy a külső csomagolás bontatlan, sértetlen legyen. A vevő a csomagot csak abban az esetben tudja kibontani, tételesen átnézni, ha azt a futárnak kifizette! Megértésüket köszönjük!  

1.7. Sikertelen csomagátvétel 

Házhoz szállítás esetén amennyiben a kézbesítő az áru átadását nem tudja teljesíteni, úgy a csomagról értesítést hagy. A küldeményről ezután az értesítésen megjelölt telefonszámon lehet érdeklődni. Sikertelen kézbesítés esetén a futárszolgálat az újra egyeztetett időpontban megkísérli a kiszállítást. 


1.8. Átvétel időintervalluma 

A házhoz szállítás túlnyomórészt 8-17 óra között (munkaidőben) történik, ezért, kérjük arra a címre rendelje a csomagot, ahol napközben tartózkodik. Amennyiben munkahelyi címet ad meg, kérjük jelölje meg a cég nevét is a megrendelőlap megjegyzés rovatában. 

Pick Pack-os kézbesítés esetén a pontra érkezéstől kezdve 7 naptári napja van átvenni a csomagot.

Foxpost csomagautomatába érkezés után 3 naptári nap áll rendelkezésre átvenni a csomagot. 

1.9. Szavatosság 

A Parfümpláza szavatossági felelősségére a Ptk-ban és a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendeletben foglaltak az irányadóak. A rendelet teljes szövegét itt olvashatja: kattintson ide.  

2.0. Elállás joga 

Minden vevőnek a vásárlástól számított 14 munkanapon belül elállási joga van, amely a következő feltételekkel vehető igénybe:

  • Az elállási jog minden termékre vonatkozik, ami bontatlan, vagy bontott, de hiánytalan gyári csomagolásban érkezik vissza a Parfümplázához.
  • Nem vonatkozik az elállási jog, az átvétel után, a vevő hibájából fakadóan megsérült termékekre.
  • Elállásra vonatkozó igényét e-mailben vagy telefonon kell bejelentenie.
  • Elállás esetén a terméket a vevőnek kell visszajutatni saját költségén a következő címre: 
    The New Nexpert Kft. 1119 Budapest, Petzvál József utca 46-48.
  • Legkésőbb az áru megérkezését követő 14 munkanapon belül visszautaljuk az összeget a vevő által megadott bankszámlaszámra. 
  • Abban az esetben, ha a terméket a vevő a kipróbáláson felül használatba vette, úgy a vevőnek vállalnia kell a termék értékcsökkenéséből fakadó anyagi károkat.
  • Vevőnek csak természetes személy minősül, vagyis aki foglalkozásán, üzleti tevékenységén kívüli körben vásárol árukat. Magyarul, ha cég vagy vállalkozás vásárol webáruházunkból, azt nem illeti meg az elállás joga.

Az elállási jog gyakorlására vonatkozó 45/2014. Kormányrendelet szövegét itt olvashatja: kattintson ide.

A rendelés menetéről, a kiszállításról, a garanciáról és minden egyéb kapcsolódó információkról bővebben olvashat Általános Szerződési Feltételeinkben.