A parfüm vásárlás rejtelmei

Mielőtt elolvasnád az alábbi cikket, röviden gondold végig, hogyan zajlanak megszokott parfüm vásárlásaid és milyen tényezők játszanak fontos szerepet a parfüm kiválasztásakor? Lássuk, tudunk-e újat mondani:

1. Az első, és legfontosabb szempont, hogy amikor megérezzük a virágos, citrusos, fűszeres, vagy fás illatú parfümöt, mi az első benyomásunk? Tegyük fel magunknak a kérdést, hogy tetszik vagy sem? Próbáljunk teljesen elvonatkoztatni a parfüm árától, márkájától, a csomagolástól és más befolyásoló tényezőktől, koncentráljuk csak és kizárólag az illatra!

2. Tájékozódjunk parfüm témakörben! Ha még mindig a deo spray-ket részesítjük előnyben, és nem ismerjük a z Eau De Parfum (EDP) és az Eau De Toilette (EDT) fogalmakat, érdemes utánanéznünk! Az biztos, hogy az EDP-és az EDT árak jóval magasabbak, de mivel magasabb koncentrátumban tartalmaznak parfümöt, illatuk sokkal tartósabb, így megéri őket választanunk.

3. Gondoljuk át milyen a személyiségünk! Melyik évszakot kedveljük leginkább, melyik a kedvenc színünk, a kedvenc virágunk, gyümölcsünk? Sportos, szenvedélyes, merész vagy inkább romantikus a jellemünk? De választhatunk aszerint is, hogy milyen célból szeretnénk parfümöt vásárolni: különleges alkalmakra, hétvégi bulikra vagy csupán a hétköznapokra?

4. Fontos, hogy az illat függ a bőrtípusunktól is! Az olajos, zsíros bőrre a friss, könnyű illatokat ajánljuk, míg a szárazabb bőrtípussal rendelkezők számára az intenzív, fűszeres, erőteljesebb parfümöket javasoljuk.

5. Ha eddig azt hittük, hogy a papírcsíkra való spriccelés a legjobb megoldás a parfüm szaglásra, bizony tévedtünk! A profi szagolgatás meglehetősen időigényes! Ha alaposságra törekszünk, mártsuk a papírt kb. fél centi mélységben a parfümbe, majd semmiképp se kezdjük el rázogatni, hanem hagyjuk, hogy a különböző illatkomponensek elkezdjenek párologni. Az illatot 10-15 cm távolságból szagoljuk meg.

6. Ne féljünk kísérletezni! Ha megtetszett egy illat, próbáljuk ki bőrünkön is. Akár két különböző parfümöt is összehasonlíthatunk, ha egyik kezünkre az egyikből, másik kezünkre a másikból csepegtetünk. Ha egy óra múlva még mindig tetszik az illat, biztosak lehetünk benne, hogy sikerült megtalálnunk a tökéletes parfümöt.

Reméljük, hasznosnak találtad cikkünket! Ha még mindig bizonytalan vagy abban, hogy melyik parfümöt válaszd, kérd több éves szakmai tapasztalattal rendelkező szakértőnk segítségét.

https://parfumplaza.hu/parfumtanacsadas