A pink az új fekete!

Pink is the new black!

A fekete mindenhez illik, sikkes, elegáns. De legyen a pink az új fekete! Nem csak a Barbie-értelemben vált ikonná az elmúlt évek alatt ez a szín, hanem szinte a szemünk láttára „nőtt fel”. Általánosságban elmondható, hogy a vidám, harsány rózsaszín egyre több helyen belopta magát a mindennapjainkba, és most már nemcsak a nyolc évesek között, de a divat világában is robbanásszerűen népszerűsödött.

Ha a ruhatárunkban nem is jelenik meg, az édes, feminin illatok kedvelőinek mindenképp ajánljuk az üvegében vagy megjelenésében rózsaszín parfümöket. Nem 100 %-osan szabály, de a gyártók vizuális kialakításukban törekszenek a hasonló illatok egységes prezentációjára. Vegyük sorra, hogy mely illatok a legújabb kedvenceink erről a listáról!

CAROLINA HERRERA 212 Heroes for Her - a 2022-es év egyik legnagyobb durranása a gördeszka jellegű üvegével! A dinamikus, fiatalos parfüm a lédús, szinte krémes málna illatot megkoronázza a jázmin-és narancsvirággal. Rozé-arany színű innovatív krómüvegével, és édes-friss jegyeivel a 212 Heroes for Her Forever Young egy újabb üde színfolt Carolina Herrera ellenállhatatlan illatai közt - ezt az aromát kifejezetten tinédzsereknek és fiatal hölgyeknek ajánljuk. 
(Sajnos a kerekek nem forognak.) 

 

A magabiztos hölgyeknek alkotta meg a DOLCE & GABBANA a Dolce Lily-t - a rózsaszín liliom és a bergamott legyőzhetetlen párosa dominál ebben a csillogó illatban puha, érzéki pézsmával a háttérben. Merj kitűnni ezzel a gyümölcsös-virágos illattal, mert ezt biztos, hogy nem hagyják bók nélkül! Az üveg követi a kollekció eddigi megjelenését, de a Dolce Lily kellemes, világos fukszia-színben érkezett hozzá illő virágos kupakkal. Kifejezetten egy könnyeden bódító, tavaszi-nyári illat melegebb időkre.Coach saját nevével fémjelzett kollekciójának legújabb tagja a Wild Rose, amely meglepő módon a fanyar ribizlivel és a bergamott friss, utánozhatatlan illatával indít a fejben. A parfüm szíve és ereje azonban nevéhez híven a rózsában és a jázminban teljesül ki, amelynek a tonkabab egy kellemesen édes-fás körítést nyújt. Igazán lenyűgöző adalék a rózsa bujaságában a fehér virágos, légies felhang. Egy romantikus, tavaszi találkához ez a parfüm telitalálat. 

 

Alaptételünk, hogy a Kenzoval nem lehet tévedni. 2022-ban a 'Flower by Kenzo Poppy Bouquet' Eau de Toilette illata azonnali kedvencünkké vált és azóta is töretlen ez a szeretet: a hosszúkás üveg olyan hamisíthatatlanul eredeti, nőies illatot tartalmaz, amely minden évszakban megállja a helyét! Enyhén púderes, szinte tej-jellegűen puha rózsa illat ölel körbe, míg a mandarin és a teafa levele az eredeti 'Flower by Kenzo Poppy Bouquet' Eau de Parfum-mel ellentétben egy kevésbé édes, dinamikus hatást eredményez. A mandula és a fehér pézsma kellemesen egészíti ki ezt a kompozíciót, egyfajta melegséget és lágyságot adva a parfümnek. 

 

20 évvel a töretlen sikerű Éclat d’Arpège megalkotása után a Mon Éclat Éclat d’Arpège új fejezetet nyitott a Lanvin házban. A parfüm hű Lanvin kedvenc ismertetőjegyeihez: szerelem, boldogság, sugárzó nőiesség és párizsi elegancia. A Mon Éclat Éclat d'Arpège halvány korall árnyalatú, kerekded alakú üvegében egy virágos-gyümölcsös illat rejtőzik, mely vidámságot és optimizmust ébreszt, központban a lágyan gyümölcsös, ragyogó jázminnal, e gazdagságáról híres ikonikus parfümösszetevővel, melynek most egy még naposabb oldalát ismerhetjük meg. Az illat kezdetben frissességről és gyengédségről szól, köszönhetően a bergamott és az aloe vera üde duójának. Aztán jön a virágos és gyümölcsös fejezet, melyben az illat múzsája, a jázmin keveredik rózsával, mielőtt magára öltené a bársonyos kajszibarack teltségét. Végül a szantálfa és a fehér pézsma elegyéből egy édeskés, fás lezárása születik a történetnek.

Bármelyiket is választjuk, a "kevesebb néha több" elvet érdemes alkalmazni a könnyedebb parfümök esetén is - egy-két fújásnyi elég belőlük. Inkább napközben erősítsünk rá egy kisebb kiszerelésből vagy zsebparfümből, úgy tovább tart az illatfelhő, és az üvegcse tartalma is!