Az a bizonyos fehér üveges illat: Diesel Plus Plus

A fehér üveges Diesel, azaz a férfiaknak készült Diesel Plus Plus Masculine és hölgyeknek szánt párja, a Plus Plus Feminine évek óta sok hódolót tudhat magáénak.

Minden a farmerrel kezdődött

Mint annyi, a mai divatunkat meghatározó márkának a története, a Diesel históriája is Olaszországban kezdődött, ugyanis a márka megálmodója, bizonyos Renzo Rosso, az észak-kelet olaszországi Padovában látott napvilágot. Rosso textilipari szakiskolában szerzett képesítést, majd 1978-ban első munkaadójával, Adriano Goldschmieddel megalapította a Genius Group céget. Történetünk főhőse mert nagyot álmodni, az alapítás után hét évvel kivásárolta a többi partnert, így teljes tulajdonjogot szerzett a Diesel felett. Megalakult a Diesel dizájncsapata, amelyben Rosso magához hasonló kreatív, a világhoz való viszonyukat a divat által kifejezni igyekvő emberekkel vette körül magát. Alapkritérium volt, hogy a csapat tagjai szakítsanak az addig bevett hagyományos trendekkel és fantáziadús termékekkel törjenek be a piacra. A cél egyértelmű volt: megnyerni azokat a vásárlókat, akik szeretnének kitörni a szürke konvenciók unalmas világából. A döntés tökéletesnek bizonyult, ekkor kezdődött a márka máig töretlen szárnyalása. A siker legnagyobb mérföldköve az volt, amikor 1996-ban megnyílt a Lexington Avenue-n az első New York-i üzlet. A cég alkalmazásában jelenleg körülbelül 3500 fő áll, akik a 17 leányvállalkozás valamelyikében tevékenykednek. Az éves bevétel a kétezres évek óta megközelíti, sőt több esetben meg is haladta az 1 milliárd eurót.

A nadrágokon is túl

A Diesel többször is dolgozott már együtt más nagyvállalatokkal, ennek eredményeként a Fiattal közösen autót, az AVG-vel pedig bukósisak-kollekciót terveztek. Természetesen a márka kínálata az idő előrehaladtával tovább bővült, így a termékek listáján a női parfüm, aztán szinte azonnal a férfi parfüm is megjelent. A legnépszerűbb parfümpáros 1997-ben került a boltokba. A duó női illata a Plus Plus Feminine, amely liliom, tej és vanília illatjegyeinek köszönhetően egy bájos és egyedi parfüm lett. Kedvező ára természetesen tovább növelte az orientális-virágos illatcsaládba tartozó parfüm iránti keresletet. A Diesel Plus Plus Masculine, azaz a férfiaknak szánt illat is hasonló sikereket könyvelhet el. Összetevőinek köszönhetően friss, intenzív aroma, ami intenzitása ellenére egy gondolat erejéig sem tud tolakodó lenni.