Benetton

A Benetton egy globális divatmárka, amely székhelye Trevisóban, Olaszországban található - az alapító Benetton család nevét viseli. A Benetton hálózat több mint 6500 üzletből áll a világ 120 országában.

A Benetton története 1965-ben kezdődik egy 30 éves ügynökkel, Luciano Benettonnal, aki a legidősebb volt a négy testvér közül. Egy nap a piacon járva színes ruhák egész hadát látta meg, majd hamar eladta öccse biciklijét, hogy megvehesse első használt kötőgépét. A kezdeti kis pulóver gyűjtemény pozitív visszhangot vert a Veneto régióban található üzletekben, nem sokkal ezután megkérte húgát és két öccsét, Gilberto és Carlo Benettont, hogy csatlakozzanak hozzá újdonsült vállalkozásában. 1965-re, az aprócska cég egész egységgé alakult, megszületett az úgynevezett Benetton csoport. A márka termékei közé tartozik a női, férfi, gyermekruházat és egy teljes fehérnemű vonal, mára pedig a Benetton elindíthatta parfüm, papíráru, szemüveg és utazótáska vonalát is.A Benetton hihetetlenül híressé vált a márka egyenlősségért küzdő kampányáról, épp úgy, mint gazdag színvilágáról. Parfümvonalának egyik legszínesebb tagja a vidám csíkokba öltözött Essence Of Benetton Woman, amely citrusos és virágos illatjegyekben egyszerre pompázik. A 2008-ban megjelent parfüm bájos, játékos és igazán pozitív. A nyitányban szereplő barack és narancs egzotikus illatát a frézia, a jázmin és a rózsa követi, mely fiatalossá, de mégis nőiessé varázsolja Benetton szikrázóan vidám parfümjét.

A kicsattanóan energikus parfümpárost már messziről felismerhetjük, hiszen az Energy Pop névre keresztelt parfümök bolondos, pöttyös színekben jelentek meg. A parfümpáros női tagja, az Energy Pop Woman egy virágos, gyümölcsös illat a magabiztos fiatal nők számára. Édes, érzéki és élénkítő, nem csoda, hiszen a parfüm összetevőinek listája leginkább egy egzotikus koktélreceptre emlékeztet. A mandarin, a narancs, a lime és a barack olyan virágos jegyekkel egészül ki Benetton parfümjében, mint a brazil rózsafa és a vízi jázmin. A parfümpáros másik tagja egy felemelő illat férfiaknak, amely friss, pezsgő jegyekkel élénkíti fel az érzékeket. Tökéletes viselet a forró nyári napokon, hiszen az Energy Pop Man a férfiak tartalék energiáját hozza felszínre egyetlen fújással.

Benetton egyik legkedveltebb parfümpárosa az ellentétek vonzására épül. A nőknek készült Hot, Benetton férfi parfümjével, a Cold névre keresztelt illattal szemben veszi fel a kesztyűt a képzeletbeli ringben. A Hot fás, púderes illata 1997-ben jelent meg, a parfüm legdominánsabb illatjegyei pedig a szantálfa, a vanília és a barack, amely különösen klasszikussá és egyedivé varázsolja a nők számára készült parfümöt. A parfümpáros férfi tagja egy fűszeres, pikáns illat, amely a koriander és a kömény illatával mintegy kiegészítője női párjának. Újabb példa, hogy az ellentétek vonzzák egymást.