Boucheron

A Boucheron egy világhírű francia ékszerház, mely Párizsban található a Place Vendôme 26 szám alatt.

A Boucheron ház egy francia családi dinasztia tulajdona. A márka története 1858-ban kezdődött, mikor az alapító, Frédéric Boucheron megnyitotta első üzletét a Galerie de Valoisban, a Palais-Royalon. Műtermét 1866-ban alakította ki, és egy évvel később elnyerte a Gold Medalt az Universelle Világkiállításon.

1893-ban, Frédéric Boucheron lett az első ékszerész, aki a Place Vendômera költöztette üzletét. A legenda szerint úgy döntött, hogy boltjának helyéül a Place Vendôme 26-ot választja, ugyanis ez a helység volt a tér legnaposabb sarkában. Mr. Boucheron úgy vélte, hogy a gyémántok az ablakban így igazán ragyogóan szikráznak majd. A márkabolt azóta sem költözött el.

A Boucheron nem az első ékszerház, aki saját parfümvonalat indít. A Swarovski, a Cartier vagy akár a Bvlgari ékszerházak mellett Boucheron is büszkén megállja a helyét a parfümpiacon. Nem is csoda, hiszen akinek ilyen ízlése van az ékszerek terén, az az illatok között is jó érzékkel válogat.

A Boucheron márkanevét viselő parfümpáros elegáns, fekete dobozban került a boltokba. Mindkét parfüm citrusos és virágos illatjegyekben pompázik, ám természetesen a női változat jóval erősebb a virágos jegyek terén. A Boucheron Pour Femme formatervezése sem elhanyagolható, az ékszerház nevéhez hűen, egy bájos gyűrűformába rejtette parfümjét.
Az ezernyi illatjeggyel megtöltött női parfüm férfi változata a púderességet balzsamos illatokra cserélte, a számtalan parfümösszetevő pedig megszámlálható mennyiségűre csökkent. A Boucheron Pour Homme a citrom, a levendula és a füstölők egzotikus illatát keveri igazán férfias parfümmé.

A Boucheron gyűrű mellé természetesen karkötő is jár, így született meg a Jaipur Bracelet névre keresztelt női parfüm és férfi párja, a Jaipur Homme.
A parfüm női változata a kert legelbűvölőbb zöld leveleit, és legnőiesebb virágait gyűjtötte össze. A citromfű, a basil, a jácint, a gyöngyvirág, a szegfű és az írisz kellemes, könnyed és természetes parfümmé varázsolják Boucheron 2012-ben megjelent illatát.

A játékos, mégis nőies illatok kedvelőinek a márka 2007-ben megalkotta a Miss Boucheron pajkos parfümjét. A bájos kisugárzásért a gránátalma felel, a csintalanság vezetője a rózsabors, míg a nőiességet a rózsa, a viola, a ciklámen és az írisz adja Boucheron igazán csajos parfümjéhez.

Természetesen az elegáns hölgyek sem maradnak ékszer nélkül, hiszen a B Boucheron igazi kiegészítőnek számít. A gyönyörű üvegcsében úszó aranyszínű parfüm egyszerre fás, virágos, gyümölcsös, fűszeres és púderes, így viselőjének nincs szüksége másra, hogy beragyogja a teret. A domináns barack édes illatát számos fűszer teszi pikánsan nőiessé, míg Boucheron parfümje a férfiakat változtatja kíváncsi gyermekekké.