Cacharel

Első cégét Jean Bousquet 1962-ben alapította, Nîmesben - két évvel később pedig erre alapozva megalakult maga a Cacharel divatház. A márka nevét az apró testű böjti réce helyi elnevezéséről kapta.

Jean Bousquet apja varrógépek eladásával foglalkozott, így a fiatal fiú már korán belekóstolt a ruhakészítés világába. Mikor idősebb lett, szabónak tanult egy műszaki főiskolán, majd két évig dolgozott tervezőként, mielőtt visszatért Párizsba, hogy megalapítsa saját cégét. Első kollekciójának sikere inspirálta, hogy létrehozza a Cacharel márkát.

Cacharel stílusát a fiatalosság, nőiesség, könnyedség és kifinomultság jellemzi. A márka bátran bánik az élénk színekkel is. Első blúz kollekciójának bemutatója Párizsban felhívta a figyelmet a nők által képviselt vidámságra és modernségre. A nemzetközi hírnevet az ELLE magazin főoldalán való szereplés indította el 1963-ban.

1975-ben Bousquet megbízta a L'Oréalt, hogy megalkossa a Cacharel első parfümjét: az egyezség után számos parfüm került piacra. Az egyik leghíresebb a szerelmet hirdető Amor Amor. Ez az édes, gyümölcsös és virágos parfüm számos tulajdonsággal bír: egyszerre élénk, játékos, szenvedélyes, aranyos és nőies. A célközönséget nehéz meghatározni - viselője lehet olyan, mint egy fiatal és kedves tanárnő, akit a gyerekek imádnak és felnéznek rá. De lehet olyan is, mint egy életvidám és pajkos főiskolás lány, aki élvezi az élet minden pillanatát. Egy biztos, a parfüm tökéletes választás az összes örökifjú hölgynek.

Az Amor Amor romantikus illata azóta több változatban is megjelent. Az Amor Amor Absolu az intenzív és mély szerelem hírnöke. Tervezője olyan érzéki jegyeket rejtett a parfümbe, mint a jázmin, gyöngyvirág, ananász, vanília és a feketeribizli. Majd az illatok közé csempészett egy kevés pralinét, így képviselve az igaz szerelem időtlenségét.
Az Amor Amor Forbidden Kiss a tiltott szerelemről szól, és a fiatalabb, lázadó korosztályt célozza. A parfüm színe és hangulata is sötétebb, mint elődjének. Illata pedig szokatlan és különleges keveréke a már megszokott összetevőknek, mint a vanília, kávé, bors és a savanykás gyümölcsök.
Az Amor Pour Homme parfümök szívében a rózsa illata áll, a szerelmes férfiaknak címezve. A domináns rózsát az aromás tea, a kardamom és a bergamott keretezi.

A Lou Lou pasztelkék üvegcséje egy virágos, fás és púderes illatot rejt, 1980-ban pedig a legkelendőbb parfümök közt szerepelt. Így vált a 80-as évek jelképévé. A parfüm igazán nehéz, egzotikus, vaníliás és édesen gyümölcsös. Az illata bájos és érzékeny, de szemernyit sem gyenge jellemű. A hűvösebb hónapok tökéletes esti viselete.

Az egyik leghíresebb Cacharel parfüm az Eden. Az illat bár számos, sőt számolatlan virágos jeggyel büszkélkedik, mégis inkább egy lágy, frissítően aquás, édes illat lett a végeredmény. Az Eden merész, csábító, misztikus és elbűvölő. Akár maga a csalfa kígyó a gyönyörű és varázslatos Édenben.