Chloé

A Chloé francia divatházat 1952-ben alapította Gaby Aghion Párizsban.

Aghion Alexandriában született 1921-ben. Miután Egyiptomból Párizsba költözött, megalapította cégét Chloé néven, és életre keltette 1945-ös elképzelését egy konfekció ruházati vállalatról. Aqhion 1985-ig igazgatta divatházát, mígnem a Dunhill vállalat megvásárolta a cég teljes jogait.

A Chloé márka megjelenése előtt, a luxus divatházak csakis a tehetősebb vásárlóknak tervezett, így késztetve a lakosság nagy részét arra, hogy gyér minőségű kópiákat vásároljanak, vagy varrassanak a sarki varrónővel. Aghion elutasította az 50-es évek merev formalitását, saját kollekcióinál a luxus minőségű anyagok, és a kényelmes szabás ötvözését tartotta szem előtt.
A Chloé azóta számos vonalat indított, többek közt férfi-női ruházati termékeket, gyermek és ifjúsági ruhákat, kiegészítőket és parfümöket.

Chloé parfümvonalának vezető parfümje a márka nevét viseli. A virágos parfüm illatjegyei a babarózsa, a frézia, a gyöngyvirág, a magnólia, leheletnyi trópusi illatát pedig az egzotikus licsi gyümölcse adja. A bájosan elegáns, és igazán nőies Chloé a könnyed, üde és enyhén szappanos illatok táborát erősíti. A parfümmel egy időben megjelent illatazonos tusfürdő és testápoló formája is a görög antik oszlopok stílusát idézik, így varázsolva istennővé a Chloé parfümjének illatában pompázó hölgyeket.

A parfümnek azóta az EDT, azaz a könnyedebb, kevésbé intenzív változata is elkészült. A Chloé Eau de Toilette világosabb színeket, és két új gyümölcsöt tudhat magáénak. A görögdinnye és a mandarin illatával kiegészült parfüm már egy fásabb és púderesebb illat. Elődjéhez hasonlóan az évbármely napján megállja helyét viselője oldalán.

A kanári sárga színt öltő Chloé Intense parfümök rózsás, balzsamos és fás illata a heves, érzelmekkel teli hölgyeknek készült. A bizsergést, a izgalmakat, és a kalandokat vágyó nők képesek az élet bármely mozzanatát kétszeresen vagy háromszorosan megélni. Egy-egy unalmas napnak nincs helye a parfüm szerelmeseinek mindennapjaiban. A Chloé Intense csábító illatát a rózsabors és a szantálfa fűszerezi.

A romantikus szerelem megtestesítőjeként 2010-ben megjelent a Love, Chloé virágos, púderes parfümje. Az illat összetevőit olvasva gondolhatnánk, hogy tervezői a világ összes lila virágának egyesítését tűzték ki céljukul. A parfüm ugyanis az írisz, a jácint, a vaníliavirág, a lilaakác és a kínai lilaakác mesébe illő illatában pompázik. Gyermeki, púderes báját pedig a narancsvirág és a rózsabors teszi mégis ellenállhatatlanul nőiessé. A parfüm azóta elegáns vonalú tusfürdővel, testápolóval és deo spray-el is büszkélkedhet, így az esti randevúra való készülődés teljes egésszé kerekedik.

A Love, Chloé szentimentálisan kedves illatát 2011-ben az elsöprő szerelem, és az intenzív vágyakozás jelképe követte. A Love, Chloé Eau Intense parfümjében a számos lila virág egy édes, vaníliás és balzsamos hátteret kapott. A parfüm domináns, szinte mámorító illata a hűvösebb éjszakák felmelegítésében játszhat fontosabb szerepet.