Christina Aguilera

Christina Aguilera ötszörös Grammy-díjas amerikai popénekesnő és dalszövegíró.

Christina ecuadori származású apja őrmester volt a hadseregnél, édesanyja pedig zongoraművésznő, így Christina már korán a zene szerelmesévé vált. Mivel anyja a szimfonikus zenekarral egész Európát bejárta, ezért lánya 18 évesen már a fél világot megismerte. Christina hosszabb-rövidebb ideig élt Japánban, Floridában, Texasban és New Jerseyben, végül Wexfordban telepedett le családjával.

Christina 1992-ben csatlakozott Justin Timberlakhez és Britney Spearshez a Disney Channelen futó The New Mickey Mouse Clubban. Pár évvel később pedig felkérték a Mulan című Disney-mesefilm betétdalának, a Reflectionnek az elkészítésére. 2001-ben Lil' Kimmel, Pinkkel és Myával közösen új formába öntötték Patti LaBelle Lady Marmalade című dalát a Moulin Rouge című romantikus filmhez. Több száma is hosszú ideig szerepelt a Billboard Hot 100 slágerlista élén, 2000-ben pedig a Maxim magazin a világ 100 legszexisebb nője közé választotta. Christina Aguilera mára anyuka. 2008. január 12-én, este 10 órakor megszületett első gyermeke, Max Liron Bratman.

Az énekesnő első parfümje, amely saját nevét viseli, egy gyümölcsös, vaníliás és virágos illat. A parfümös palack és a külső doboz is csábító, fekete csipke borítást kapott. Alakja egy kecses női test formáját adja vissza, mely a reklámmal karöltve egy finom utalás Marilyn Monroe egyik legkiemelkedőbb tulajdonságára, a szexualitásra. A Christina Aguilera parfüm az énekes legújabb stílusának mintaképe, aki újabban Ms. Monroe-t tekinti példaképének.

A sötétebb színekben játszó édes, púderes illat az előbb említett parfüm éjszakai változata, a Christina Aguilera by Night. Az édes, púderes parfümök legkiemelkedőbb illatjegye a vanília, melyet olyan savanykás gyümölcsök tartanak egyensúlyban, mint az alma, a narancs vagy a rebarbara.

A titkos ital névre keresztelt Secret Potion egy titokzatos, erotikus esti parfüm. Azoknak a nőknek készült, akik szeretnek a reflektorfényben állni, és varázslatos szépségük éppen erejükben, és önbizalmukban rejlik. Az üveg formája is egy apró, bájitallal telt fiolára emlékeztet. A Secret Potion parfümök plakátjain Christina Aguilera egy szikrázó, ezüst ruhában reklámozza illatát, így hangsúlyozva, hogy a magabiztos nő az igazán nőies.

Christina Aguilera tündéri parfümje 2008-ban került a boltokba. Az Inspire olyan mesébe illő hófehér virágok keveréke, mint a tubarózsa, a gardénia és a narancsvirág. A trópusi gyümölcsök egy kis játékosságot csempésznek a klasszikus szépségű parfümbe.

A Royal Desire sem szakítja meg a rózsaszín, formás üvegcsék sorozatát. A parfüm legintenzívebb illatjegye a mályvacukor, melyet a különleges jerikói lonc, a liliom és a rózsa egészít ki. Az édes és púderes parfüm a mályvacukor ellenére sem túl szirupos, vagy émelyítő. Az illat a bájos, de mégis hihetetlenül vonzó nők megtestesítője, éppen olyan, mint amilyen egykor Marilyn Monroe volt.