Davidoff

Az ukrán-svájci vállalkozó Zino Davidoff 1906. március 11-én született Kijevben, a mai Ukrajna fővárosában. Itt töltötte gyermekkorát, mielőtt családjával Genfbe költözött 1911-ben. A világot játszóterévé változtatva, Zino Davidoffot határtalan életigenlése egész kontinenseken és kultúrákon át vezette. Soha véget nem érő utazásai során rengeteg élménnyel lett gazdagabb, meggyőződése volt, hogy megélni a szépséget és az élet minden pillanatát - az az igazi luxus.

Hű maradt igényes és innovatív alapelveihez, melyekre a márkát építette, és létrehozta a Davidoff mítoszát. A vállalat kezdetben szivarokat, majd dohánytermékeket és cigarettát forgalmazott, mára új irányban is terjeszkedik. Davidoff márkajelzéssel vehetünk bort, konyakot, kávét, karórát, férfi ruházati kiegészítőket, írószereket és parfümöket.

Leghíresebb parfümjei mind kettesével kerültek a boltok polcaira. A Champion arról a napi rituális időről szól, melyet testi és lelki erőnk fejlesztésére és figyelmére fordítunk. Lendületet ad, hogy egy lépést tegyünk előre. Előhozza belőlünk a vágyat, hogy kihasználjuk rejtett lehetőségeinket, hogy bajnokká váljunk. A Champion megtestesítője az alapvető ösztönnek a kihívások leküzdésére.
A Champion Energy parfüm azoknak a férfiaknak készült, akik egy edzés és frissítő zuhany után, hosszú ideig üdének és energikusnak szeretnék érezni magukat.

A Cool Water férfi parfümje friss, egyszerű és rendkívül férfias. Főbb jegyei a menta és a levendula - élénkítő hatása pedig majdnem olyan érzés, mint egy hatalmas pohár jeges víz egy forró nyári napon. Méltán lett a cég egyik legnagyobb sikere!

A parfüm női változata szintén a Cool Water nevet viseli, ám a hölgyeknek szánt illat már inkább gyümölcsös, citrusos és egy leheletnyit virágos. A parfüm összhatása az óceáni szélre, a hideg vízre és az édes mediterrán gyümölcsök illatára emlékeztet. Főbb jegyei a mézdinnye, ananász, lótusz és a liliom. Igazi vidám viselet a nyári napokon.
A Cool Water parfümöket a Lost című sorozat sztárjai népszerűsítik.

Davidoff hatodik parfümje, az Echo átlátszó, színes kavicsra emlékeztető üvegcséje 2003-ban került a piacra. A parfüm férfi változata a középkorú uraknak készült, vizes jegyei mellett rengeteg fűszer került a dizájnos formába. Az összetevők listáján találhatjuk a chilit, feketeborsot, szerecsendiót és a szantálfát. A tiszta illatokra vágyó férfiak szívesen viselik a tavaszi és nyári mozgalmas napokon.

A parfümpáros női tagja egy virágos, púderes illat. Olyan, mint az első szerelem tavasszal. Mint izgatottan várni a parkban egy rozoga padon ülve, nézni a néha fel-feltűnő embereket, és minden újabb arcnál érezni, ahogy görcsbe rándul a gyomrunk. Élvezni a tündöklő fehér virágok illatát és a kellemes tavaszi szellőt. A női Echo parfüm tényleg olyan, mint egy visszhang gyermekkorunk első szerelmes tavaszáról.

A márka alapító atyjának nevét viselő Zino Davidoff parfüm 1988-ban látta meg a napvilágot. A klasszikus férfi parfüm virágos szívét igazi erős összetevők ölelik. Ellentmondásos illat, hiszen férfi parfümök tervezésekor nem gyakran veszik a bátorságot, hogy főbb alapnak olyan virágokat vegyenek, mint a jázmin, rózsa vagy liliom. Az eredmény ellenben egy kompromisszumot nem ismerően férfias parfüm, mely a hűvösebb hónapokban ideális esti viselet.