Dunhill

Dunhill egy brit designer divatház, amely fő profilja a férfi ruházat és számos kiegészítő. A márka történelme 1893-ban kezdődött, amikor Alfred Dunhill alig 21 éves korában átvette apja lószerszámokkal foglalkozó üzletét. Ám akkortájt a világ izgalmas, új technológiai fejlesztése, az autó, átvette a helyet a lovas szekerek és hintók uralta utakon. Ekkor Dunhill átalakította a lószerszámokra szakosodott cégét, és autó kiegészítők árusításába kezdett. A cég akkori kínálatában megjelentek a cicomás kürtök, lámpák és műszerfal órák, Dunhill pedig külön árusította a bőrből készült kabátokat, stílusos napszemüvegeket és egyéb kiegészítőket az újdonsült járművezetőknek.

1907-ben egy másik üzleti átalakítás zajlott le, amikor Dunhill dohányboltot nyitott, melyet pár évvel később saját pipagyára követett. A különleges Dunhill termékek sora ezzel még nem ért véget, a dohányhoz ugyanis öngyújtó is szükséges: 1950-ben be is mutatta első, saját tervezésű öngyújtóját, melyet egyetlen kézzel működésbe lehetett hozni, és ami először James Bond filmjében tűnt fel. Dunhill ezzel még nem fejezte be az újabbnál-újabb termékek sorát, 1934-ben saját parfümvonalat, 1963-ban pedig saját cigaretta márkát indított el az úton.

A Dunhill Desire névre keresztelt parfümcsaládja több szempontból is kitűnik, a parfümcsalád legelső, 2002-ben megjelent tagja például egy laposüveg szinte pontos mása. A citrusos, tengeri jegyekkel feltöltött parfüm illatjegyei első ránézésre nem tűnnek férfiasnak, a végeredmény mégis egy üdítő, laza és energikus parfüm. A licsi, a lótusz, a mandarin és a narancs olyan erőteljes, aromás parfümjegyekkel egészültek ki, mint a tonkabab, a pézsma vagy a benzoeviasz. Dunhill Desire Blue néven megjelent parfümje a nyári szabadságérzet jelképe.

A parfümcsalád korábbi tagja 2000-ben került a polcokra, tűzpiros színével pedig szinte mindent elárul. A Dunhill igazán tudja, mi kell egy nőnek, így a Desire For A Man mindezt tartalmazza is. Az alma és a citrom pikánssá, a rózsa, a vanília és a neroli pedig kellemesen hívogatóvá varázsolja Dunhill parfümjét. A Desire For A Man birtokosaként nem csak egy gyümölcsös parfümöt tudhat magáénak egy férfi, hanem az áhított nő bizalmát és rajongását is.

A 2006-ban megjelent Pure, az egyszerű, de nagyszerű hitvallásban készült el. Dunhill parfümje ugyanis az írisz és a lótusz virágos illatát egyedül a kardamom és a bors domináns illatjegyeivel fűszerezi. A Dunhill Pure parfümjének tervezői szerint ugyanis ahhoz, hogy valaki férfias legyen, nem kell illatjegyek ezréből megszületett parfümöt választania. A parfüm így is célba ért, ugyanis 2006-óta töretlen sikereket ér el.