Elie Saab

Elie Saab igazi bálványa a mai feltörekvő és ifjú divattervezőknek. A libanoni származású divattervező mindent, mit ma magáénak tudhat, saját erőből szerzett meg.

Elie Saab 1964. július 4-én született maronita szülők gyermekeként. Az ifjú fiú magától tanult meg varrni, majd saját kérésére Párizsban járt divatiskolába. Bár párizsi tanulmányait korán abbahagyta, Elie Saabot tehetsége és tervező elméje nem hagyta nyugodni, Bejrútba visszatérve megnyitotta első műhelyét, és a következő pár évben a bejrúti nagyközönség igényein gyakorolta a divattervezés fortélyait.

1997-ben a kitartás meghozta gyümölcsét, ugyanis Elie Saab lett az első nem olasz divattervező, aki tagja lehetett az olasz Camera Nazionale della Modanak, majd rögtön be is mutathatta első kollekcióját Rómában. Elie Saab cége egy évvel később már saját konfekcióruházati ágat indíthatott el Milánóban.

Az igazi világsiker azonban 2002-ig váratott magára, mikor a libanoni fiú pályájának egén hatalmas csillag ragyogott fel Halle Berry gyönyörű alakjában. A legjobb színésznőnek járó Oscar-díjat Ms. Berry ugyanis Elie Saab bordó csipkés ruhájában vette át, így a divattervező a tengerentúlon is igazi hírességnek számított, ruhájáról pedig több ezer kép jelent meg több ezer újságban. Elie Saabot azóta az egész divatvilág a tenyerén hordozza, ruháinak pedig számos ismert rajongója akad, ilyen például Beyonce, Christina Aguilera, Angelina Jolie, Celine Dion, Rihanna és Mila Kunis is.Elie Saab azonban nem csak a ruhák szobrásza, egyetlen, ám méltán híres parfümje is igazi műalkotás. A divattervező mesterien keverte bele saját személyiségét a gyönyörű üvegcsében polcokra került, pasztellszínben tündöklő parfümbe. A titokzatos Kelet, és a modern Nyugat találkozásából megszületett édes-virágos Elie Saab parfüm egyszerre elbűvölően misztikus és hihetetlenül kirívó. Az erőteljes, mégis gyengéden nőies parfüm narancsvirág nyitányát, a szívében virágzó jázmin, majd a háttérben megbúvó rózsa és a méz követi. Az egyszerűen csak Le Parfum névre keresztelt parfüm arca a gyönyörű szupermodell, Anja Rubik. Elie Saab 2011-es parfümjét Francis Kurkdjian álmodta meg, és alakította a divattervező élettörténetéhez, erejéhez, kitartásához és végül elért álmaihoz. A Le Parfum illata elérhető a parfümmel illatazonos tusfürdő, testápoló és deo spray formájában, Elie Saab pedig a könnyedebb EDT változat rajongóinak is kedvezett.