Elizabeth Arden

Elizabeth Arden, Florence Nightingale Graham néven látta meg a napvilágot. A kanadai-amerikai üzletasszony nevét megváltoztatva alapította meg cégét, és felépített egy egész kozmetikai birodalmat az Egyesült Államokban. Karrierje csúcsán a világ egyik leggazdagabb nőjének számított.

Arden 1884-ben született, Kanadában. Skót és angol származású szüleinek nem telt a gyerekek iskoláztatására, így Arden a gazdag nagynéni segítségével kezdhette meg ápolói tanulmányait Torontóban. Felnőttként csatlakozott bátyjához New Yorkban, ahol rövid ideig könyvelőként dolgozott. Ardent már ekkor érdekelte a bőrápolás, szabadidejében különböző szépészeti szereket tanulmányozott.

1909-ben Arden megalapította cégét Elizabeth Hubbarddal társulva. Amikor a partnerség felbomlott, a cég és saját nevét Elizabeth Ardenre változtatta volt társa és Tennyson költeménye, az Enoch Arden alapján. Testvérétől kapott kölcsönből nyithatta meg első szalonját a 5th Avenue-n.

Arden minden parfümjének külön története van. A 5th Avenue névre keresztelt illat egyszerre a gazdagság szimbóluma, és egy emlék állítása Arden első, saját szalonjának. A könnyed, klasszikus virágillat 1996-ban kerül a polcokra, sárga üvegcséjébe pedig olyan virágok aromáját rejtették, mint a gyöngyvirág, a lilaakác, a magnólia, a jázmin és a rózsa. A 5th Avenue a stílusérzékkel rendelkező, intelligens, sikeres és elegáns nők parfümje, akik könnyeden lépkednek a fényűző vitrinek közt, és igazán jól érzik magukat a bőrükben.

A meseországból érkező 1989-es parfüm, a Blue Grass, egy aldehides, virágos illat. A citrussal és zöld gyümölcsökkel indító illat virágos jegyei a levendula, a szegfű és a narancsvirág. Egy tiszta, szappanos, ártatlan, púderes és friss illat. A parfümöt szagolva szemünk előtt kirajzolódik egy kedves kis kép: egy mezítlábas fiatal vidéki lány, frissen mosott hajjal, bájos nyári ruhában, a hűvös fűben fekszik, míg a délutáni napfény melegíti kecses, szeplős vállát. Bátran mondhatjuk, hogy a Blue Grass egy üde és ideális illat a melegebb hónapokra.

Az előző képzelt képhez kapcsolható Arden 1993-as parfümje, a Sunflowers. Az parfüm számos illatjegyet tartalmaz, ellenben érdekes módon, magát a napraforgót elfelejtették meghívni a randevúra. A sárgadinnye, a barack és a ciklámen lágyságát a rózsa teszi romantikussá, és a citrom csempész bele egy kevés pajkosságot. A parfüm azoknak a családanyáknak készült, akik ezer teendőjük mellett is képesek megtalálni az élet szépségét, és élvezni a család harmóniáját.

A virágos-gyümölcsös Mediterranean, tengerkék színekben pompázik, 2007-es megjelenése óta. A parfüm domináns illatjegyei a kínai lilaakác, a szilva, a mandarin, az orchidea és a magnólia. Az édes, púderes parfüm tökéletes választás egy nyári nyaralásra. Szerencsét és vidámságot hoz viselői számára, a világ bármely táját célozzák is meg. A parfüm arca a klasszikus szépségű Catherine Zeta Jones.