Ermenegildo Zegna

Ermenegildo Zegna egy olasz divatház, amely a minőségi férfidivat egyik képviselője 1910-óta. A divatházat eredetileg a márka nevét adó Ermenegildo Zegna alapította, és továbbra is a család tulajdonában maradt. Ma a vállalkozást a negyedik generációs Zegna család irányítja.

A cég a ruházat elkészültének minden lépését maga végzi, a szövettől a kész termékekig. A Zegna Wool Mill szintén 1910-ben alapult, amely a tökéletes Zegna öltönyökhöz használt szövetet gyártja. Az Ermenegildo Zegna a világ egyik legnagyobb finomkelmét gyártó cége, hiszen több mint 2,3 millió méter gyapjút termel évente. Saját, jó minőségű ruhái mellett, Ermenegildo Zegna olyan híres divatmárkák számára is gyárt gyapjú öltönyöket, mint a Gucci, a Yves Saint Laurent és a Tom Ford.Ermenegildo Zegna első butikját 1980-ban, Párizsban nyitotta meg, és ma már több mint 500 butikot tart számon szerte a világon. Az Ermenegildo Zegna márka kínálata hamar kibővült, termékeivel egy férfit szinte tetőtől talpig felöltöztet. A márka polcain öltönyök, nyakkendők, kötött áruk, ingek, kiegészítők és parfümök foglalnak helyet.

A márka parfümvonala csupa férfias, erős és magabiztos illatot sorakoztat fel, a Z Zegna Extreme mégis kitűnik a sorból. Ermenegildo Zegna fémes csillogású üvegbe bujtatott parfümje első ránézésre egytől-egyig egy női parfüm illatjegyeit rejti, ám valami titokzatos kiegészítő mégis leszámol az összes kétes férfi parfümjeggyel, és végül egy határozott, különleges és kifejezetten rejtélyes parfümöt alkot. Hiszen éppen ezeket a tulajdonságokat kedvelik a nők mind a férfiakban, mind egy parfümben. Ermenegildo Zegna 2008-ban piacra dobott parfümje a rózsa, a kasmírfa, a mandarin és a grapefruit illata mellett a parfümhöz adta a pacsuli, a vetiver és a kardamom már-már hétköznapi illatát is. A parfüm pikantériáját mégis a háttérbe rejtett, igazán kifinomult társasági ital, a gin különleges illata adja. Az egyedi Ermenegildo Zegna illat igazán kiismerhetetlen, hiszen bár a parfüm egyáltalán nem hétköznapi, mégis a klasszikus értelemben vett férfiak sajátja. Ha valaki olyasmit keres, ami letisztult, férfias és időtálló, de mégis kitűnik a tömegből, az sehogy sem találhat egyedibbet, mint Ermenegildo Zegna Z Zegna Extreme parfümje.