Esprit

Az Esprit márka anyukája Susie Russel, apukája pedig Doug Tompkins, akik nem csak házasságukban, de az üzletben is tökéletes párost alkottak. Az igazi amerikai álom egy teherautó platójáról indult 1968-ban, és máig nem ért véget. A pár első ruháit a ’70-es években kezdte árulni, saját autójukat választva mozgó üzlethelységül, a töretlen kitartás pedig egy igazi világmárkává emelte az Esprit Divatházat, az Esprit logót pedig világszerte ismertté tette.

Az Esprit sikere a hétköznapi, kényelmes ruhákban rejlik, melyet a jó minőségű, de mégsem túldíszített formákra vágyó emberek választják. Az Esprit mára ékszereket, kiegészítőket, órákat és parfümöket is kínál a ruházati vonal mellé. A családi vállalkozásként indult márka máig megtartotta barátságos hangulatát, reklámfotóikhoz gyakran kérik fel az Esprit cég egy-egy alkalmazottját, akik később szívesen mosolyognak például az Esprit parfümök üvegcséi mellett.

Az Esprit parfümvonala az egyszerűbb formákat, és a könnyedebb illatokat részesíti előnyben, igazi példa erre a farmernadrágos parfümpáros, a Jeans Style. Esprit parfümjeit a hippi korszak, és a ’60-as évek farmer őrülete ihlette, ezzel jelképezve a szabadságért vívott harcot, a behívók megsemmisítését, és az élet korlátok nélküli élvezetét. Az Esprit Jeans Style Man és a Jeans Style Woman fás, gyümölcsös és virágos parfümjei igazi tavaszi illatok, és bár egyszerűnek tűnnek, közel sem azok. A női változat parfümje például a gránátalma, a vörösáfonya, az orchidea és a vanília nem mindennapi együttesével egészíti ki a mindennapokat.

Az Esprit természetesen nem csak a hétköznapokra kínál parfümöt, az elegánsabb, különlegesebb napokra készült Esprit Collection ismét bebizonyítja, hogy egy elbűvölő parfüm nem igényel ezernyi illatjegyet. A női változat fás-balzsamos illatjegyeit mindössze hat összetevő alkotja, az Esprit Collection Woman parfümjében feltűnik a tonkabab, a szantálfa, a bergamot, az ylang-ylang és a gránátalma virága.

A férfiak dinamikus életet élnek, ezt az Esprit is tudja, így nem hagyhatta szó, azaz parfüm nélkül. A Dynamic Life by Esprit Man olyan dominánsan férfias illatjegyekből épül fel, mint a kivi, a menta, a szerecsendió vagy a bors. A 2008-as Esprit parfüm üvege is lendületes, vibráló és erőteljes dizájnt kapott, így mind illatában, mind hangulatában a pörgő életvitelhez alkalmazkodik.

Élet persze egy van, és mindenkinek a sajátja a legkülönlegesebb élmény, erre a filozófiára alapul az Esprit márka különleges embereknek készült parfümje is. A VIP Life by Esprit Man minden férfival azt érezteti, hogy ő a világon a legfontosabb. A fűszeres gyümölcsök illatában pompázó parfüm ideális választás a céltudatos, eltökélt és magabiztos férfiak számára, hiszen bátorság nélkül egy hegycsúcsot sem hódítottak még meg a történelemben.