Ferrari

A Ferrari egy olasz sportautó gyártó cég, melynek székhelye Maranello, Olaszország. A vállalatot Enzo Ferrari alapította 1929-ben. Kezdetben csak vezetőket szponzorált és versenyautókat gyártott - később, 1947-ben elkezdte az utcai autók tervezését és gyártását is. A Ferrari történelme során megalapozta helyét olyan sportágakban, mint a Formula-1, ahol az egyik legsikeresebb szponzornak tekinthető. Utcai autói pedig a luxus és a jólét szimbólumává váltak az évek során.

A Ferrari szívesen dolgozik együtt sportruházati cégekkel is, ebből a szerelemből született meg például a Puma vagy az Adidas különleges kiadása is. A márka azóta megjelent kulcstartókon, ruházati cikkeken, biciklin, kiegészítőkön, órákon és azóta saját parfümvonalat is indított.

A Ferrari parfümjei egytől egyig a férfiasság és az erő megtestesítői. A versengést kedvelő uraknak készült a Racing, melyben olyan összetevők versenyeznek a dominanciáért, mint a mandarin, a grapefruit, a bors vagy a szantálfa. A 2003-ban megjelent parfüm inkább a hűvösebb hónapok kiegészítője lehet.

Az 1999-ben boltokba kerül parfüm összetevőit olvasva elsőre nem egy férfias illat jutna eszünkbe, ám a parfüm tervezői olyan ügyesen rakosgatták sorba őket, hogy a végeredmény nem hagy semmi kivetnivalót. A Black főbb jegyei ugyanis a lime, az alma, a vanília és a szilva, szívében pedig a fahéj, a jázmin és a rózsa lakozik. A fekete dizájn pedig csak még titokzatosabbá változtatja ezt az amúgy is különleges parfümöt.

A Black citrusosabb változata a Black Shine, nem kevésbé gyümölcsös, de már egy jóval üdébb illat. Az új parfüm jegyei közt szerepel ugyanis a vérnarancs, a citrom, a zöldalma és a görögdinnye is, férfiassá pedig a bőr illata és a borostyán teszi. A 2011-es parfüm főleg a melegebb hónapokban ideális választás.

Az Extreme friss, fűszeres parfümje a szerecsendió egzotikus illatában pompázik. A fiatalabb, elegáns korosztályt célzó parfüm az igazi különlegességeket és luxust kedvelő ifjak jelképévé válhat. Igazi bódító illata a hölgyek kedvence. A friss, fűszeres parfüm a pézsma, kardamom, bergamott és cédrus kiegészítésével vált a szélsőségek megtestesítőjévé.

A Ferrari talán legkedveltebb parfümje a Ferrai Uomo, melynek férfias mivolta megkérdőjelezhetetlen. Legdominánsabb jegye ugyanis a frissen kiképzett bőr semmihez sem hasonlítható illata, és a fűszerességet adó szerecsendió. A parfüm modern, férfias és tiszteletet parancsoló. Egyszerre viselhető nappal és éjszaka, hiszen aki elegáns és kifinomult, az a nap bármely szakában az.