Földön, vizen, levegőben: Mercedes Benz!

Mercedes-Benz - magát a márkát biztos nem kell senkinek bemutatni. A cég alapítói az első működőképes belső égésű járművek feltalálói. 
Karl Benz és felesége, Bertha Benz 1886-ban mutatta be a Benz Patent Motorwagen néven első Otto-motoros autójukat. 
A gyártás a Daimler-Motoren-Gesellschaft autóipari vállalat égisze alatt indult meg, ahol Emil Jellinek értékesítési vállalkozó a lánya tiszteletére védjegyeztette a Mercedes nevet az autóra. Jellinek számára a Mercedes nem a mát vagy a holnapot, hanem egyenesen a "holnaputánt" jelentette fejlettségben a kor autóihoz képest. A mai napig is méltán híres összetett név 1926 óta létezik, amikor is a két cég egyesült, s azóta is közös erővel, töretlenül gyártják igazi német prezícióval és minőséggel a kerekes csodákat. 

A Mercedes-Benz parfümvonala még nagyon friss: a legkorábbi parfümjük 2012-ben született meg, egyszerűen csak Mercedes-Benz néven. Valamivel több, mint tíz év alatt azonban majdnem 50 különleges és elismert kompozíció került ki az ismert háromágú csillag márkájától: olyan kollekciókkal, mint a Mercedes Benz Club, a sportos Mercedes Benz Man, a gömbölyded Mercedes-Benz Woman, az ikonikus Mercedes-Benz Sign vagy akár a sikkes Mercedes-Benz Select

2023 nagy dobásaként érkezett meg a LAND·SEA·AIR parfümtrilógia. A Mercedes-Benz LAND·SEA·AIR kollekció egyszerre tisztelgés a rétegző parfümtechnika, a modern férfi és az őselemek előtt! Három pillér, három parfüm, háromagú csillag.

A koncepció egyszerű, a hatás rendkívüli. A rétegzést eddig is ismertük: ha két illatot egymásra fújunk, új illatot alkothatunk. Bármelyik kettő /vagy több/ parfümnél működik a jelenség: de egy parfümőr szükséges hozzá, hogy az új, létrejött illat ikonikusan jól sikerüljön! A LAND, SEA és AIR illatainak egymásra fújásával egy új illatélményt kapunk, amely a jelenkori kihívásoknak megfelelő férfiút testesíti meg illatban. A kollekció esetében - hogy ez harmonikusan működjön - a titok a parfümök közös alapja. Bár határozottan eltérő személyiséggel rendelkeznek, a három illat mindegyike virágos és fás-pacsuli illatokon alapul, ami lehetővé teszi, hogy hét különböző kombinációban is hordhatóak legyenek - egyedül, duóban vagy együtt - lehetőséget adva, hogy megtaláljuk a ránk szabott kombinációt. 

A LAND minden kombináció alappilléreként az örökséget és a hitelességet képviseli: azt az energiát, amelyet abból merítünk, amit építünk és védünk. A kakaóhéj, a tonkabab és a pacsuli bódító illata, a rozmaring és a muskátli friss árnyalataival - mindezt megerősíti a balzsamfenyő élénk energiája. Azon uraknak, akik két lábbal állnak a földön, ragaszkodnak elképzeléseikhez és végig is viszik, bármilyen akadály is merüljön fel. 
A SEA a partra csapódó hullám üdítő érzését idézi elő - ösztöneink, megérzéseink és kalandvágyunk egy új dimenziója. A zöld ibolyalevél és a zamatos mandarin frissessége és a kissé sós hínár elkíséri viselőjét bármelyik felfedezésére: nyughatatlan vándorok és pörgő, kíváncsi természetek illata ez, akivel egy pillanatra sem unalmas!
Az AIR nem más, mint egy brilliáns kihívás: felszabadítja az innovációinkat, a képzelőerőnket, a szabadság ígéretét. A friss citrusfélék, a fekete üröm és az angyalgyökér fenséges találkozása az érző, szabadlelkű, közvetlen férfiak sajátja, akik könnyedén kerülnek középpontba és jól is érzik magukat ott. A három parfüm együtt egy nagyon gazdag, komplex és egymással harmonizáló illatot alkot - megtestesítve a teljességet, a kifogástalanságra törekvő egyensúlyt. Térj vissza a természet vad erőihez és értékes alapjaihoz, egészítsd ki a trilógiát és légy Te a negyedik elem, mellyel tökéletes lesz a összhatás!