Gabriela Sabatini

Gabriela Sabatini argentin teniszcsillag 1970. május 6-án született, Buenos Airesben. A hivatásos női teniszező egyik vezető szereplőjévé vált a 80-as, 90-es évek sporteseményeinek. Gabriela Sabatini már 6 éves korában kezdett érdeklődni a tenisz iránt, első győzelmét pedig 8 évesen aratta, melyet 13 évesen meg is ismételt. Ő nyerte a női egyéni címet a US Openen 1990-ben, 1988-ban női párosban Wimbledonban, és egy ezüstérmet az 1988-as olimpiai játékokon.

Gabriela Sabatini nem az első teniszező, aki saját parfümvonalat indított, az sem meglepő, hogy illatai igazi sportos formában jelentek meg. Sabatini szívesen adja arcát parfümjeinek, nem csoda, hiszen nem csak tehetséggel áldotta meg őt az ég.
Egyszerű, sárga üvegcsében csillogó parfümje a sportolónő nevét viseli, a Gabriela Sabatini névre keresztelt illat 1989-ben került a boltok polcaira. Az aldehides, gyümölcsös és virágos parfüm illatjegyek tömkelegét rejti magában, a bergamott, a citrom és a mandarin nyitányát egy egész virágcsokor követi. A parfümben található narancsvirág, jázmin, lilaakác, gyöngyvirág, rózsa és lonc édes illatát Gabriela Sabatini vaníliával, szantálfával és tonkababbal fűszerezte. A hűvösebb hónapokra ajánlott parfüm nőies, sportos és tökéletesen visszaadja Gabriela Sabatini valódi jellemét.

A nőiességet előtérbe helyező parfüm neve is árulkodó, az Elegance névre keresztelt illat egy halvány pasztellszínt öltött 2005-ben. A romantikus nőknek készült parfüm egyszerűen bájos, kedves és elbűvölően aranyos. Olyan gyümölcsökkel, mint a sárgadinnye, a mangó, a grapefruit és a citrom, vagy olyan gyönyörű virágokkal, mint a jázmin, a tubarózsa és a liliom, Gabriela Sabatini nem is alkothatott volna szeretnivalóbb parfümöt.Gabriela Sabatini egy évvel később újabb gyümölcsös és virágos parfümöt jelentetett meg, ám az alaptémakör most nem a szerelem, hanem a felhőtlen nyaralás volt. Az Ocean Sun parfüm a parton töltött nyári napok, és a forró homok felejthetetlen emlékével tölti fel a mindennapokat. A parfüm a mandarin, a mangó és a körte édes illatára épül, míg kiegészítő jegyei az orchidea, a gyöngyvirág és a viola. A természetesen nyári napokra ajánlott parfüm ideális választás bármely korosztálynak, a pajkos kislányoktól, a gondoskodó anyákig.

A Devotion, azaz az Odaadás egy tipikus, férfias parfüm, mely a fűszerek és a dohány karakteres illatára épít. Az odaadó férfiak lehetnek hős szerelmesek, óvó testvérek, és igazi családapák, így a parfüm az összes férfit egyszerre dicséri. A koriander, a fahéj és a tonkabab a szantálfa, a vanília és a cédrus illatát egészítik ki Gabriela Sabatini különleges parfümjében. A dohány domináns illata gyakran elrettentő, ám a parfüm összetevőinek tökéletes támaszává vált, így adva igazi karaktert a teniszcsillag férfias parfümjének.