Gianfranco Ferre

Gianfranco Ferre divattervező beceneve a „divat építésze” volt, ezzel utalva a férfi korábbi tanulmányaira és stílusára.

Ferre 1944-ben született Legnanóban, Olaszországban. Diplomáját 1969-ben szerezte építészetből a Politecnico di Milano egyetemen, majd 1983-ban csatlakozott a Domus Academy olasz design iskola alapító professzoraihoz.
Ferre divatpályafutását 1970-ben, kiegészítők tervezésével kezdte, később a kiegészítőket esőkabátok követték. Saját vállalkozását 1974-ben, Bailában indította el, majd négy évvel később bemutatta nőknek tervezett kollekcióját. Az első férfi kollekció 1982-ben látott napvilágot, 1986-ban pedig bemutathatta élete első couture kollekcióját Rómában. Ferre három évvel később már a Dior divatház stílusigazgatójává vált Párizsban.

Mivel saját márkája inkább a nyugodtabb és letisztultabb stílust helyezte előtérbe, így idővel kivált Dior csapatából. Ferre védjegyévé a kifinomult, egyszerű fehér ingek váltak. A divattervező 2007. június 17-én hunyt el.

Ferre letisztult formáit legismertebb parfümcsaládja is magán hordozza. A hangulathoz igazodó In The Mood For Love parfümök a szerelem sokszínűségét mutatják be, a lehető legtisztább módon. A parfümcsalád vezető tagja a fehér In The Mood For Love, amely könnyed virágos illatával hódít. A domináns magnólia illatát a tervezők fás jegyekkel, rózsával és egy leheletnyi keserű naranccsal lágyították.

A férfiak titokzatos szerelmét az In The Mood For Love Man rejti, amely egy elegáns, fekete formában jelent meg. A friss, fűszeres parfüm különleges keveréke a borssal és korianderrel fűszerezett levendulának, így bebizonyítva, hogy a férfiak szerelme is van olyan romantikus, mint egy virág. Mégis férfiakról lévén szó, egy karakteresebb parfümmel van dolgunk.

A tiszta, mély szerelem jelképeként Ferre elkészítette az In The Mood For Love Pure-t. Az édes, gyümölcsös parfüm főbb jegyei a barack, az alma, a cseresznyevirág, a körte, a rózsa és a jázmin, így nem csoda, hogy az eredmény igazán elbűvölő és bájos összhatást eredményez. A halványrózsaszín parfüm azóta kékben is megjelent, In The Mood For Love Tender néven. Utóbbi egy üdébb, virágos, aldehides parfüm, amely frissességét a kellemes vizes jegyek adják. Tökéletes választás azoknak, akik a lágyabb, nem túl hivalkodó illatok hívei.

A férfiaknak készült 2006-os Ferre For Men mindent tartalmaz, ami egy hölgyet levesz a lábáról, összetevőit olvasgatva mégsem egy igazi férfias parfüm rajzolódik ki a szemünk előtt. A parfüm főbb jegyei ugyanis az írisz levél, az ananász, a vanília, a levendula, a kardamom, a rózsa, és számos fás illatjegy. A kifejezetten esti parfümként ajánlott Ferre For Men a nők toplistáján szerepel.

Persze a glamourt kedvelő lányok sem maradnak üres kézzel. A Ferre Rose rózsás parfüm virágos vonalát a japán gardénia és a frézia, gyümölcsös vonalát pedig a görögdinnye, a gránátalma, a mandarin és a barack erősíti. A parfüm igazán csajos változata a Ferre Rose Princess neve alapján is az igazi hercegnőknek készült. A parfümben domináns rózsa illathoz számos citrusféle csatlakozik.