Gloria Vanderbilt

Gloria Vanderbilt egyszerre művész, színésznő, tervező, író, előkelőség és örökösnője a 19. századi Amerika egyik legjelentősebb családjának. Az ő ükapja, Cornelius Vanderbilt óriási vagyonát a hajózási és vasúti ipar létrehozásával szerezte. Több éven át képzőművészként dolgozott, mielőtt a kereskedelmi művészet és design felé fordult volna. Kezdetben, az 1968-as év elején Gloria Vanderbilt a Hallmark üdvözlőlapok tervezője lett, és textil-gyártó óriás, a Bloomcraft számára tervezte asztalterítőit.

Az első lépése a divat világába egy sorozat sál képében jelent meg, melyet a Glentex cég megbízásából tervezett. Ennek eredményeként Gloria Venderbilt ajánlatot kapott, hogy tervezzen farmernadrágot az indiai üzletember, Mohan Murjani számára. A designer farmer-őrület az 1970-es években indult útnak, és a feszes fazonú farmer divatja Gloria Vanderbilt jelképévé vált, az ekkor megszületett hattyú logó pedig a siker emblémája lett. Gloria Vanderbilt eladta a jogot, ezzel a saját nevét a Murjani csoportnak 1978-ban, és így elindította saját divatcégét, a Gloria Vanderbilt divatházat.

Gloria Vanderbilt a L'Oreal-al karöltve számos parfümöt tervezett 1982 és 2002 között. Saját parfümvonalának megszületését így 1982-re tehetjük, ekkor jelent meg ugyanis a művésznő nevét viselő, azóta is töretlen sikereket elérő parfüm, a Gloria Vanderbilt.
Az aranysárga, szikrázó parfüm a virágok és fűszerek szerelméből született, az illatszer összetevőinek listáját pedig nem nevezhetjük sem rövidnek, sem szokványosnak. Gloria Vanderbilt parfümje ugyanis virágok terén a levendulára, a jázminra, a rózsára és a tubarózsára, fűszerek terén pedig a fahéj, a vanília, és a szantálfa illatára alapoz. A parfüm végső illatát olyan egyéb illatjegyek teszik teljessé, mint az ananász, a bergamott és az aldehidek. Gloria Vanderbilt egy kifejezetten nőies, elegáns és klasszikus parfümöt alkotott, amely nem véletlenül szerepel több évtizede a parfümeladási listák örök tagjaként. A parfüm fiatalos üdeséget kölcsönöz az összes korosztály számára, kifinomult illata pedig az év bármely napján megállja a helyét tökéletes kiegészítőként. Hiszen Gloria Vanderbilt parfümje elmaradhatatlan kelléke az örökifjú hölgyeknek.