J. del Pozo

Jesus del Pozo divattervező 1946 decemberében született Madridban, Spanyolországban. Itt élt és dolgozott 1980-tól, műveit a geometriai formákra bontható avantgárd stílusában alkotta. Szinte minden művészeti ágban kipróbálta magát. Gyakran festett, vagy azt megunva agyagszobrok megformázásába kezdett. Hazájában a divat tanáraként emlegették. 2011-ben bekövetkezett halála után divattermékek és parfümök sorozatát hagyta hátra.


Halloween névre keresztelt parfümsorozatának vezető tagja egy kedves, halványlila formában került a boltokba. A virágos, púderes illat domináns jegyei a viola, a banánlevél és a magnólia. Bár készítője egy félelmetes estéhez, és egy misztikus hölgyhöz kötötte, a Halloween mégis inkább bájos és elbűvölő, mintsem sötét, vagy veszélyes.

A sorozat következő parfümje a halloweeni láz, azaz a Helloween Fever, melynek lila üvegcséje néhány városi épület sziluettjével gazdagodott. A virágos, citrusos parfümnek még a kupakja is egy disco gömb kicsinyített mása, ezzel is jelezve, hogy egy igazi, éjszakai illattal van dolgunk. A csábító és szexis parfüm azoknak a fiatal hölgyeknek készült, akik szívesen állnak a rivaldafényben, és gyakran hódítanak az éjszaka leple alatt.

A 2008-ban megjelent Halloween Kiss elődjeinek virágos illatát, édes gyümölcsök romantikus összesével egészítette ki. Az intenzív piros bogyós gyümölcsök illata mellett a parfüm olyan szokatlan összetevőket is tartalmaz, mint például a csokoládé, vagy a kóla. A parfüm igéző nőiességét pedig olyan gyönyörű virágok adják, mint az orchidea, a jázmin, a gardénia, a viola és a babarózsa. Az illatot rejtő virágos üveget a tervezők a szerelem legérzékibb színeivel, pirossal és rózsaszínnel festették meg, így varázsolva a parfümöt igazi bájitallá.

Az In White tökéletes ellentéte sötét párjának. A szűziesen tiszta illat fehér és halványrózsaszín virágok egész sorát vonultatja fel. Az egyiptomi jázmin, a narancsvirág és a citromvirág fehérségét a mandula virága, a magnólia és az orchidea teszi egy bájosan pajkos parfümmé.

J. del Pozo férfitársaira is gondolt. Quasar névre keresztelt parfümje a gyógynövények, fűszerek és gyümölcsök üde illatával varázsolja el a hölgyeket. Az 1994-ben megjelent parfüm pont olyan, mint a barátnőd finom, gyümölcsös samponja, amit bár nem szabadna használnod, épp kifogytál a saját férfias samponodból. És hát ilyenkor mit van mit tenni? A Quasar egy kellemes, friss és kedves parfüm, amely bár nem férfias illatáról híres, mindig friss és tiszta érzetet nyújt.