John Richmond

John Richmond talán az egyik legkarakteresebb divattervező a mai divatvilágban. A manchesteri születésű Richmond először a közeli Londonba költözött, majd végül egészen Olaszországig utazott, hogy megvalósítsa álmait. Márkájának székhelye Milánóban található.

John Richmond diplomáját divat design szakon szerezte a Kingston Egyetemen 1982-ben, majd rögtön utána meg is tervezte saját neve alatt futó első kollekcióját. A mindössze 22 éves, zöldfülűnek számító John Richmond olyan márkákkal dolgozhatott együtt, mint az Emporio Armani, Joseph Tricot és a Fiorucci.
1984-ben megalakította a The Richmond-Cornejo márkát Maria Cornejoval karöltve, majd ’87-től kezdve saját márkaneve alatt három vonalat is indított. A vezető John Richmond vonalat a Richmond X követte, a márka farmernadrágjai pedig a Richmond Denim név alatt kerülnek piacra.

John Richmondot első ránézésre sokan hihetik rocksztárnak, nem véletlen, hiszen a divattervező szoros kapcsolatban áll a rockzene világával. Zenei körökben a divatipar nagykövetének is nevezhető Richmond olyan csillagok ruháit tervezte már meg, mint Madonna, David Bowie, George Michael, Mick Jagger, vagy Annie Lennox.

John Richmond pörgő, rockos stílusát parfümjeire is átörökítette, így senki ne várjon könnyed, bájos vagy hétköznapi illatokat a divattervező parfümvonalának képzeletbeli polcain sorakozni.
Richmond első parfümpárosa legalább annyi féle illatjegyet tartalmaz, ahány hangjegyet egy igazi gitárszóló. Az egyszerűen csak John Richmond névre keresztelt női parfüm egyszerre virágos, citrusos, gyümölcsös, fás és édes, illatjegyeit pedig a pacsuli és a szantálfa erős, mégsem túl domináns illatára alapozza. A parfüm főbb jegyei a grapefruit, a körte és a feketeszeder, szívében pedig a lótusz, a liliom és a nárcisz foglal helyet. Az energikus, intelligens, erős és talpraesett nőknek készült John Richmond parfüm viselője könnyedén zavarba képes hozni bármely férfit egyetlen mondatával.

A parfümpáros férfi tagja a John Richmond For Men nevet viseli, és egy klasszikusan férfias, fekete üvegcsében jelent meg. A parfüm rock’n’roll-os stílusát a gravírozott pengető formájú medál is sejteti, amely ott csillog a parfümös üveg kupakján. John Ricmond férfias parfümje nem is állhatna más illatjegyekből, mint a gyömbér, a bors vagy a kardamom, és a fűszeres illatokat különlegessé varázsoló, és igen csak összekuszáló sárgadinnye. John Richmond azoknak a férfiaknak tervezte parfümjét, akik a saját szabályaik szerint élnek, egyszerűnek induló parfümjegyeit pedig játékosan vidámmá tette a dinnye édes illatával.

A rock életérzés nem is lenne egész egy bohókás, felszabadult és öntörvényű érzést keltő John Richmond parfüm nélkül. A Viva Rock rózsaszín üvege 2011-ben jelent meg, és tartalma virágos, citrusos, rózsás és gyümölcsös illatjegyekre épül. A parfüm huncutsága a mandarin, édessége a csillaggyümölcs, pajkos szúróssága a kaktusz, míg nőiessége a jázmin, a rózsa és a cseresznyevirág illatában rejlik.