Lancome

A Lancome egy francia luxus kozmetikai vállalat. 1964 óta a L'Oréal tulajdonában van. Termékeinek közt találhatóak bőrápolók, parfümök, és smink a magasabb árkategóriákból.

A céget 1935-ben Armand Petitjean alapította Franciaországban, a Lancome fennállásának 75. évfordulóját ünnepelte 2010-ben. Petitjean célja az volt, hogy létrehozni egy olyan kozmetikai márkát, amely a francia nők eleganciáját terjeszti az egész világban. A Lancome nevet egy várrom ihlette, Le Château de Lancosme, míg a várrom körül található rózsakert cég jelképében, egyetlen szál arany rózsában elevenedett meg

A márka termékeit híres színésznők, szupermodellek, sminkesek és parfümtervezők népszerűsítik. Gyakran működnek együtt feltörekvő divattervezőkkel is, mint például a Proenza Schouler tehetséges tervező duójával.

A Lancome első öt parfümjét 1935-ben, a brüsszeli Világkiállításon mutatta be a nagyközönségnek.
Azóta számos illatuk foglal el megtisztelő helyet az eladási listákon, egyik legkedveltebb parfümcsaládjuk a Tresor, azaz a kincs nevet kapta. A parfümök legkeresettebb tagja egy rózsás, púderes, vaníliás illat, mely az igazi klasszikus szépség és pompa megtestesítése.

Az Tresor parfümök számos más változatban is megjelentek, mint például a szerelmes Tresor In Love, melyben Lancome az igazi, mindent elsöprő, viharos szerelmet kívánta bemutatni. Azt az igazi, mindig olyan bonyolult szerelmet, melyet a romantikus hölgyek már ismerhetnek a filmekből, és regényekből egyaránt. A Tresor In Love elődje barackos, rózsás illatát örökölte, de a tervezők a lágy púderességet vad és merész édes illatokra cserélték.

A szentimentalista életszemlélettől a márka következő parfümje sem szabadult. A sárga színbe bújtatott, klasszikus, virágos illatot 1995-ben mutatták be. A Poéme, vagyis a vers, a keserű és az édes ellentétéről mesél, különleges és érzéki aurával ruházva fel a parfümöt. A sárga szín sem véletlen, hiszen a parfüm összetevői közt szerepel a mimóza, a vanília, a nárcisz, a borostyán, a jázmin és a barack is.

A Csoda parfümpáros női tagját, a titokzatos szépségű Uma Thurman népszerűsíti. A Miracle virágok, fűszerek és trópusi gyümölcsök bódító együttese, amely főleg a melegebb hónapokban ideális nappali viselet. A parfüm színe ismét árulkodó, a halvány rózsaszínben pompázó üvegcse ugyanis a litchi egzotikus illatát rejti.
A férfi változat fás jegyeit a tüzesen vöröslő pimento paprika fűszerezte egy igazán ellenállhatatlan, férfiasan erős parfümmé. A Miracle Homme olyan, mint a nedves gyep illata egy csípősen hűvös tavaszi reggelen. Mint a belélegzett üdítő levegő, és a gyógynövények illatának keveréke.Az O de Lancome egy igazán citrusos, fűszeres illat, melyre a legjellemzőbb szó, amit mondhatnánk az, hogy zöld. Persze nem csak a parfüm üvegére utalva ezzel, az összetevők fás, mohás és föld jellegű illatjegyei is mind-mind a parfüm természetességét hivatottak erősíteni.