Lancôme Trésor – időtlen alapdarab bármilyen alkalomra

Több mint nyolcvan éve robbant be a világ parfümpiacára a francia Lancôme, amelynek egyik alapdarabja évtizedek óta a Trésor. A nagy klasszikust az utóbbi években több változat is kiegészítette, így az újítások között már tényleg mindenki megtalálhatja a személyiségéhez illő illatot.

Lancôme Trésor, a kifinomult illat

A Lancôme parfümjei 1935 óta varázsolják el a nőket, de nyugodtan mondhatjuk, hogy a párizsi székhelyű márka sokadvirágzását éli új illataival is. Ezt hamarosan kifejtjük, ám előtte tekintsünk vissza kicsit a kezdetekhez. A Lancôme nevet Elisabeth d'Ornano választotta, a társalapító Guillaume d'Ornano felesége, utóbbi üzleti partnereként Armand Petitjean volt még ott a kezdeteknél. A vállalat arany rózsa szimbóluma már ekkor népszerűvé vált. Világszinten öt illattal robbantak be az 1958-as brüsszeli világkiállításon, ezek a Tendre Nuit, a Bocages, a Conquete, a Kypre és a Tropiques voltak. 1968-ban tulajdonosváltáson esett át a cég, a L'oreal szerezte meg a Lancôme nevet, és gyorsan be is építette a luxuscikkekkel foglalkozó üzletágába. A Lancôme nagy klasszikusai alapdarabok, időtlenek, ilyen például a virágos-orientális Lancôme Trésor barackkal, gyöngyvirággal, rózsával és nőszirommal, amely kifinomult illatának köszönhetően bármilyen alkalomra kitűnő parfümválasztás lehet. A Trésor családon belül rengeteg újítással kísérleteztek, a XXI. században pedig különlegesen karakteres illatokkal nyerték el a vásárlók rajongását.

Bővült a Trésor család

A 2010-es Trésor In Love egy virágos-gyümölcsös, minőségi, kellemes, nőies illat, amelyet tartóssága miatt szeretnek sokan. Egész nap változik, folyamatosan új oldalát mutatja meg. A 2011-es Trésor Midnight Rose kicsit más jellegű, de itt is tökéletesen harmonizál a málna, a feketeribizli, a rózsa, a jázmin és a vanília a pézsmával. A Trésor Lumineuse összetevői között ibolyát, bergamottot, jázmint, kasmírfát és vaníliát találunk, a fejjegyet a praliné, a szívjegyet a damaszkuszi rózsa, az alapjegyet pedig a pézsma teszi különlegessé. 2013 óta egy nagyon finom, édeskés, nőies illat, a klasszikus Trésor egy fiatalos, nőcis változata. A La Nuit Trésor 2015-ben jelent meg, az orientális-gyümölcsös női parfümben felfedezhető sok más mellett a licsi, a málna, a damaszkuszi rózsa, a tömjén, a vanília, az orchidea, a praliné, a pacsuli és a papírsás is, míg a fejjegyeket a körte, a bergamott és a mandarin alkotja.