Lanvin

A Lanvin divatház alapítója és névadója Jeanne Lanvin.

Lanvin kezdetben kislányának varrta szebbnél szebb ruháit, mely felkeltette a többi szülő figyelmét is, így saját gyermeküknek is rendeltek belőlük. Néhány gazdagabb szülő azt is megengedhette magának, hogy felnőtt méretekben készíttesse ruháit. Miután az anyák is szívesen viselték Lanvin ruháit, a hölgy népszerű tervezővé vált, így párizsi butikjában gyakorivá váltak a hírességek is.

1923-tól Lanvin birodalma kibővült egy festékgyárral, mely Nanterrében épült fel. A huszas években a divattervező nő elindította lakberendezési, férfi ruházati, szőrme-és fehérnemű vonalát is, legismertebbé mégis parfümjei tették 1924-ben.

Egyik legismertebb parfümje igazán francia nevet kapott. Az Éclat D'arpege olyan, akár egy műalkotás: a parfüm szíve a lilaakác és a barackvirág - így nem véletlen, hogy a végeredmény egy kifejezetten bájos illat lett. A 2010 nyarán megjelent parfüm piacra kerülésének ideje is sejteti, hogy a forróbb napokra szánták ezt a lila illatot.

Az alapító hölgy nevét viselő parfüm a Jeanne Lanvin, amely egy formás, halványrózsaszín üvegcsébe került. Az édes, gyümölcsös parfüm főbb összetevői a málna, a feketeszeder, a körte és a babarózsa, nem véletlenül sikerült az illat ilyen elbűvölően kedvesre. A parfüm főleg azokat a nőket célozza, akik nem szégyellnek gyengének lenni, szeretnek odabújni párjukhoz, és élvezik az erős, óvó karok szorítását.

Az elegánsabb, de mégis pajkos hölgyeknek elkészült a parfüm lilás változata, a Jeanne Lanvin Couture. A bohókás, masnis üvegcse tartalma már jóval üdébb, a parfüm illatjegyei ugyanis a málna, a viola levél, a magnólia és a babarózsa. A melegebb hónapok frissítően könnyed parfümjét viselő nők mellett nem lehet csak úgy elmenni az utcán.

Lanvin férfi parfümje a L’Homme azoknak az uraknak készült, akik a nők vágyait testesítik meg. Erősek, céltudatosak, gondoskodók és gyengédek. A L’Homme friss, fűszeres és citrusos illata tökéletes választás a tavaszi és nyári dolgos hétköznapokra.
A parfüm azóta a sportos férfiakra is gondolt L'Homme Sport változatával. A 2009 tavaszán megjelent illatról ugyanis sokat elárulnak főbb jegyei. A citrom és a levendula domináns illatára tervezett parfümöt Rafael Nadal, világhírű teniszjátékos népszerűsíti.

Lanvin talán legromantikusabb parfümje a Marry Me!, vagyis a 'Házasodjunk össze!', melynek nem csak neve mesésen aranyos, de összetevői közt is számos gyönyörű virág szerepel. A parfüm főbb jegyei a frézia, a narancs és a barack, szívét a jázmin, a rózsa és a magnólia adják, így téve a Marry Me!-t egy könnyed, virágos illattá, amely tökéletes kísérő lehet az aprócska gyűrű mellé, így szerelmünk biztosan nem mond majd nemet.