Laura Biagiotti

Laura Biagiotti olasz divattervező 1943-ban született, Rómában. Kezdetben irodalmat tanult, ugyanis régésznek készült. Később anyja és apja ruházati üzletében segédkezett, első saját divatbemutatóját pedig 1972-ben tartotta meg.

Laura anyja, Delia Biagiotti tervezte az olasz légitársaság, az Alitalia egyenruháit, melyet 1964-ben kezdtek használni a cégnél. A Biagiotti divatház jelenleg az egyik legnagyobb divatház Olaszországban, bár a márka nemrégiben Pekingbe költözött. Laura Biagiotti volt az első olyan olasz divatervező, aki bemutathatta kollekcióját Kínában, 1988 áprilisában.

Laura számos díjat nyert, 1995-ben díjat kapott az olasz elnöktől, később a kínai kormány Marco Polo díjjal támogatta ruháinak szereplését a kínai piacon, Olaszországban pedig a Leonardo-díj büszke tulajdonosává vált. 2002-ben az olasz posta kiadott egy 41 euró centes bélyeget Laura Biagiotti névvel.

Laura Biogiotti parfümjei sem hazudtolják meg olasz származását. A divattervező nő illatait rendre olyan nevekkel illette, mint például a gyönyörű Róma, vagy Velence. Ezen városok előtt tiszteleg a Roma névre keresztelt parfüm is, amely 1988-ban jelent meg, és egy antik épület oszlopának alakjában díszeleg. A parfüm legalább annyira tartalmas és elbűvölő, mint egy Rómában töltött éjszaka, ugyanis egyszerre fás, citrusos, púderes, balzsamos és fűszeres. Bár főbb jegyei közt inkább gyümölcsök és virágok szerepelnek, legdominánsabb illatjegye mégis a vanília, a mirha és a menta. A parfüm ideális viselet egy őszi Római vakáción a szikrázó éjszakában.
Természetesen a parfümpáros férfi tagjának is készült saját illat. A Roma Uomo erős, friss illata sokban megegyezik a parfüm női változatával, de olyan zöld jegyekkel egészült ki, mint a fenyő, a pacsuli vagy a cédrus.

A Venezia néven megjelent parfüm Velence titokzatosságát, igéző szépségét és ősi történelmét rejti. A parfüm vaníliás, édes, gyümölcsös, fás és púderes jegyével jelzi, mennyi történetet élt már meg a város. Legerősebb illatjegyei a vanília és a szilva, az összhatást pedig a jázmin és az ylang-ylang lágyítja.

Laura Biogiotti egyik leghíresebb parfümpárosa a Due. A páros megalkotását azon szerelem érzete ihletett, amely két teljesen különböző személyiségű ember között mélyül el. A hölgyeknek készült Due Donna virágos, balzsamos parfümje 2006-ban került a polcokra, és egy igazi, tavaszi illatot rejt. A parfüm a magnólia és a rózsa varázslatosan romantikus illatával ruházza fel viselőjét.
A parfümpáros férfi tagja, a Due Uomo, amely tényleg szinte mindenben a női parfüm ellentéte. Az erős, citrusos illatot a lime adja, melyet egy kevés kókusz tesz pajkos társává a romantikus hölgyeknek.A divattervező nő nevét viselő Laura apró üvegcséjébe gyümölcsök és virágos egész hadát bújtatták, mégis egy igazán légies, könnyed és üde illattal van dolgunk. A parfüm egy tökéletes, nőies kiegészítő lehet a melegebb hónapokban, virágos illata kiemeli, nem pedig eltakarja személyiségünket.