Lee Cooper

A Lee Cooper egy angol divatmárka, amely számos vonala mellett farmernadrágjairól vált híressé világszerte. A márka központja Londonban van, innen indult a Lee Cooper története is, eredetileg munkaruhák gyártásával, később a farmerdzsekik és nadrágok világába tett hatalmas lépéssel a 30-as években.

A Lee Cooper márka őse 1908-ban alakult két barát összefogásából, Morris Cooper és Louis Maister ugyanis egészen Litvániából, a rejtélyes Dél-Afrikán át jutottak el az angol fővárosig. A cég kezdetben az M.Cooper (Overalls) Ltd. név alatt futott, munkaruházatukat pedig az afrikai piacra gyártották. Az I. Világháború során Mr. Cooper cége komoly arculatváltáson esett át, a cég közel 600 embert foglalkoztatva leállította a munkaruhák gyártását, és egyenruhák, kis táskák, majd hátizsákok termelésébe kezdett a brit hadsereg számára.Morris Cooper halála után a cég vezetését fia, Harold Cooper vette át, aki a háború után már más stílusú ruházati termékekben látta a jövőt. A cég újjáalakításának stratégiája magában foglalta az éles stílusváltást, ekkor született meg a ma is méltán ismert farmervonal. Az új termékek viszont úgy nevet követeltek, Harold felesége, Leigh nevét is beépítette az új márkanévbe, így megalakult a Lee Cooper ruházati márka.A Lee Cooper ma már férfi és női ruházattal, kiegészítőkkel, órákkal, cipőkkel és parfümökkel is tovább élteti az alapító nevét. Egyik legismertebb parfümpárosuk 2011-ben jelent meg RDLC néven, provokatív, lázadó és modern tulajdonságokkal felfegyverkezve. A dinamikus és erős kompozícióban boltokba került Lee Cooper parfümök az eltökélt, céltudatos és életerős fiataloknak készültek.A parfümpáros női tagja első ránézésre igen bájos, gyümölcsös, virágos, fás, púderes és édes illatjegyei megtévesztőek, a parfüm rózsaszín doboza azonban egy erős, határozott vonalvezetésű üveget rejt. Az RDCL For Women parfüm nyitó illatjegyei az alma és az édes sárgadinnye, szívében a gyöngyvirág, a viola és a babarózsa foglal helyet, hátterében pedig a cédrus könnyed illata egészíti ki. A műanyag és a szilikon kombinációjából felépülő parfümös üveget egy rockos stílusú tetoválás díszíti, ezzel is figyelmeztetve, nem egy gyermeki lelkületű parfümmel állunk szemben. Lee Cooper vagány illata már a parfümmel illatazonos deo spray formájában is elérhető.

A parfümpáros férfi tagja külsőre női párjának inverze, a fekete parfümös üvegcse tartalma pedig egyedül az alma savanykás illatát tartotta meg, többi illatjegyét pedig fahéjra, bergamottra, ánizsra, borostyánra és pézsmára cserélte. A fűszeres férfi parfüm a borsmenta semmihez sem fogható illatához hasonló élményt hagy bennünk, annak ellenére, hogy Lee Cooper RDLC For Men parfümje nem tartalmazza ezt az illatjegyet. Ezzel a megtévesztő képességével a parfüm szinte bármilyen tulajdonság birtokosává varázsolja viselőit. Indulhat a kísérletezés!