Mandarina Duck

A Mandarina Duck egy olasz divatmárka, amely eredetileg bőrből készült táskákkal, pénztárcákkal és különböző utazótáskákkal lépett be a divat világába. A cég székhelye Bolognában található, de márka már üzletet nyitott Párizsban, Barcelonában, Berlinben, Bécsben és Londonban is. A Mandarina Duck céget Paolo Trento és Pietro Mannato alapította 1977-ben, jelképül pedig a színes tollazatú madarat, a mandarinkacsát választották. A mandarin kacsa ugyanis vándor életet él, gyönyörű tollazatú és egy életre választ párt - pont mindaz az erény, amit a cég hitvallása sugallni szeretne. A Mandarina Duck az évek során kiterjesztette „szárnyait”, termékeinek listáján pedig megjelentek a napszemüvegek, karórák, parfümök, 2007-ben pedig még egy mobiltelefont is piacra dobtak.

A Mandarina Duck parfümvonala 2004-ben indult útnak, élénksárgába öltözött női parfümjével. A márka nevét viselő Mandarina Duck a fűszeres, virágos illatok híve, a parfüm legdominánsabb illatjegye pedig a sárga frézia, melyet a bors erős illata fűszerez energikussá. Friss, vidám illatával a Mandarina Duck nem hazudtolta meg önmagát, hiszen a parfüm a kalandvágy, az utazások és az érdekes, felfedezésre váró tájak jegyében született meg. Erre utal a parfüm plakátja is, hiszen világot látni élvezet, a parfüm pedig megadja a kezdő lökést az izgalmas utazáshoz.

Utazni viszont természetesen párban érdemes, így a Mandarina Duck 2006-ban bemutatta parfümjének férfi változatát, Mandarina Duck Man néven. Az ezúttal pirosba burkolózott parfüm az egzotikus gyümölcsök illatával csábít kalandra, a vérnarancs, a barack és a grapefruit pedig útitársként magával viheti a szerecsendió, a köménymag és a kardamom fűszeres illatát is. A savanykásan édes parfüm vibráló kisugárzása sem véletlen, a Mandarina Duck ugyanis így próbálja meg a férfiakat is kicsalni a szabadba.

A skarlátvörös eső neve elsőre rémisztő lehet, ám a Mandarina Duck Scarlet Rain néven polcokra került parfümje sokkal inkább a különböző kultúrák szépségére hívja fel a figyelmet. A parfüm ugyanis olyan, mint egy hatalmas fesztivál, ahol az emberek vörös szalagok ezreit eregetik a levegőben. A gyümölcsösen édes parfüm olyan romantikus illatjegyeket tartalmaz, mint például a vérnarancs, a ribizli, az orchidea, a ciklámen és a rózsa, így a parfüm nem véletlenül kapta a skarlátvörös nevet. Mandarina Duck különleges parfümje trópusi illatával ellentétben, vagy épp párhuzamban, az év bármely napján tökéletesen megállja a helyét.