Narciso Rodriguez

Narciso Rodriguez New Jerseyben született, kubai származású szülők gyermekeként. A középiskola befejeztével a híres new yorki Parson School of Designban tanult tovább. Diplomájának megszerzése után pedig szabadúszóként dolgozott a Nagy Alma ruházati iparában, majd beállt Donna Karan és Calvin Klein mellé.

Első saját tervezésű ruhakollekcióját a 90-es évek közepén mutatta be, karrierjének pályája innentől megállíthatatlanul ívelt felfelé. A divathetek rendszeres és elismert résztvevőjévé vált, 1998-ban pedig elnyerte a „Legjobb új divattervező” –nek járó díjat a Vouge és a Vh1 támogatásával. Női ruha kollekciói számos kitüntetéssel gazdagították a tervezőt, nevét pedig hosszú időre bevéste a divat világának képzeletbeli táblájába.

A színeket bátran használja, de szívesen visszatér a klasszikus tört fehérhez vagy a feketéhez. „Szerintem egy nő egy szexi fekete ruhában elképesztő, és ha körvonalazzuk a feketét a fehérrel egy nagyon érdekes grafikai alkotást kapunk.” – nyilatkozta egyszer a tervező.

Narciso számos híres ismerőssel is büszkélkedhet. Sarah Jessica Parkernek, és a magyar származású Rachel Weisznek is személyes jó barátja. Extravagáns és klasszikus ruhái is nagy népszerűségnek örvendnek a sztárok körében. A vörös szőnyegen láthattuk már Jessica Albát és Kristen Stewartot is Mr. Rodriguez tervezéseiben pompázni.


Első parfümje 2003-as megjelenésével rögtön elnyerte a „Legjobb új parfüm”-nek járó British FiFi díjat. A Narciso Rodriguez for Her üvegcséje is jelzi, hogy egy kedves, lágy virágillattal állunk szemben, melynek főbb összetevői a pézsma, rózsa, barack és a pacsuli. A parfüm bár első ránézésre az ártatlanság mintaképe, valójában éppen annyira egyszerű, kecses és érzéki, mint egy testre simuló fekete kisestélyi, ami szinte minden alkalomkor megállja a helyét letisztult formájával, és ördögi vonzerejével.

A női parfüm sikerei után a férfi változat sem váratott sokat magár. A Narciso Rodriguez for Him tervezőit az 1980-as évek természetes, férfias illatai ihlették, melyek a pézsma, borostyán, pacsuli és az ibolya levél. A parfümöt gyakran nevezik viccesen a Corleone család hivatalos illatának, jogosan, hiszen klasszikus, elegáns, titokzatos és sötét. Kifejezetten a hideg éjszakák forró csábításaihoz ajánlott.

Természetesen Narciso is tudja fokozni a fokozhatatlant, a Narciso Rodriguez for Her in Color rózsaszín ragyogása még intenzívebb, illata pedig még több pézsmát, még több rózsát és még több borostyánt rejt magában egy halovány púderes kiegészítéssel. A illat összetevőinek listája megegyezik az eredeti parfümével, a tervezők azonban egy finom csavarral tették egyedivé a 2011-es változatot.

A márka következő parfümjének tervezésekor sem bírt szabadulni a pézsma bűvöletéből. Az Essence virágos illatát a rózsa és az írisz, krémes lágyságát pedig púderes összetevői adják. Viselése olyan, mint egy könnyű, halvány színű selyemruha, tökéletes az év bármely napján. Az üveg letisztult formája, és teljesen átlátszó kialakítása a modern nőiesség megtestesítése.

Narciso parfümjei a luxus kategóriába tartoznak, bár a tervezésükre fordított figyelem, és a gondosan válogatott összetevők minden pénzt megérnek a virágos illatok szerelmeseinek.